Verne najbrži na prvom i jedinom treningu u Singapuru

Dvojac Leopard rejsinga Žan-Karl Verne i Stefano Komini bili su najbrži na ulicama Singapura na prvom i jedinom testu koji je vožen rano jutros.

Tokom četrdesetominutnog testa na stazi Marina Bej, prva relevantan vremena postavili su Dušan Borković (2:28.992), Komini (2:28.889) i Pepe Oriola (2:27.656). Na 13 minuta do kraja Verne je popravio vreme kruga na impresivnih 2:25.570, što niko nije mogao da nadmaši.

Drugi pilot “vw golfa” Komini popravio je svoje vreme na 2:26.572, što je bilo 57 stotih brže od Borkovića. Mihail Gračov je bio najbrži od svih “honda” na stazi sa četvrtim vremenom ispred Pepea Oriole.

Đani Morbideli je uspeo da sa potpuno novim automobilom dostigne tek sedmo vreme, a trenutno vodeći u generalnom plasmanu nije stigao dalje od 11. pozicije ispred povratnika u TCR Kevina Glisona.

Đordi Oriola je imao puno problema sa “opel astrom”, ekipa se dosta namučila sa popravkom hidraulike i menjača, pa je mlađi brat Oriola postigao tek 13. vreme. FRD Motorsport je pokušavao da pronađe set-ap na “ford fokusu”, ali novajlija u TCR internacionalnoj seriji Martin Cao nije stigao dalje od 15. pozicije.

Motor “alfa romeo đulijete” Petera Fulina radio je na samo tri cilindra, pa Čeh nije uspeo da postigne ništa bolje od 17. mesta, iza Rafaela Galijana, čiji se “sivik” konstantno pregrevao. Likvi Moli Engstler tim je tokom cele sesije pokušavao da osposobi automobil Felipea Souze, ali bez uspeha.

2016_15_SIN_TCR_P0__PracticeSessionClassification_V01.xml