Vesnić dobio 60 kg balasta: Oba vikenda kad smo bili lakši upropastio nam je Makeš. On se sad bori za titulu, a mi za opstanak

Posle četvrte runde TCR Istočna Evropa na Grobniku, dodeljen je balast uspešnosti za naredne dve trke na Slovakija ringu.

Srpski automobilista Milovan Vesnić osvojio je pol-poziciju i prvu trku u Hrvatskoj, pa mu je za slovačku rundu određeno 60 dodatnih kilograma.

Isto toliko dobio je i Vitke, 40 kg će imati Grošek, 30 Storačik i Čižek, dok su dva najozbiljnija pretendenta na titulu Pekarž i Makeš dobili po 10 kg.

Vesnićev “audi RS3 LMS” je znatno oštećen posle veoma nezgodnog udesa sa Mihalom Makešom u drugoj trci na Grobniku. Takođe, činjenica da se takva vrsta incidenta retko kažnjavala u dosadašnjem toku sezone dovela je u pitanje nastavak sezone za našeg asa.

“Očekivali smo 60 kilograma za Slovačku, to je lako odrediti kroz formulu po kojoj BoP ove godine funkcioniše. Koliko je to fer, izlišno je komentarisati”, kaže Vesnić za naš portal.

“Zanimljivo je da nam je oba vikenda kad smo bili lakši (Hungaroring i Grobnik) upropastio Makeš, koji se sada bori za titulu, a mi za opstanak. Došli smo u situaciju da možda uopšte nećemo ići u Slovačku. Osim što je auto ozbiljno oštećen, a posle svih mehaničkih kvarova i oštećenja zbog “divljanja” pojedinaca na stazi, to nam je dobro uzdrmalo budžet. Sreća je da je šasija preživela jak bočni udarac, ali limarija, karbonski delovi i prednje vešanje nisu. Zabolela nas je glava kad smo započeli reparaciju na Grobniku”, otkriva naš proslavljeni trkač.

“Osim toga, revoltirani smo dvostrukim aršinima i nesportskim ponašanjem konkurenata. Pokrenuli smo inicijativu i dali neke predloge organizatoru serije. Za ovu godinu je kasno, ali se nadamo da će se neke stvari promeniti iduće sezone ili ćemo promeniti takmičenje, i to ne samo mi, već još nekoliko vozača. Ali, o tome ćemo pričati nakon sastanka koji nas očekuju, možda već u Slovačkoj, ako uspemo da odemo”, dodao je Vesnić.