Vesnić i Pešović predstavili automobile za CEZ

Posle Sajma autmobila na kome je Milovan Mikica Vesnić potpisao sponzorski ugovor sa naftnom kompanijom EKO Srbija za nastup u ovogodišnjem šampionatu Centralnoevropske zone, na stazi NAVAK su predstavljeni i automobili koje će u bojama ove kompanije voziti Vesnić i Rudolf Rudi Pešović.

2015-04-20 14-49-13 (3)
Mikica će voziti “voksol vektru STW”, a Rudi “BMW 320 si” i njihov prvi nastup u CEZ-u 2015. biće u Mađarskoj 25. i 26. aprila na stazi Hungaroring.

Na kratkom testu na NAVAK-u otkriveni su sitni problemi na oba automobila, na kojima će tim raditi narednih dana, ali se svi nadaju da će prvi trkački vikend proteći bez problema i da će oba Srbina ponosno braniti boje svoje zemlje.

Na konferenciji za novinare upriličenom povodom predstavljanja kompletne EKO rejsing ekipe, prisutnima su se obratili Marija Lukić ispred kompanije EKO Srbija, automobilisti Mikica Vesnić i Andrej Kulundžić kao i legenda srpskog auto-sporta i šef tima Milun Vesnić.

„Danas sam čula da je ovo četrdeseta sezona takmičenja porodice Vesnić i drago mi je što se kompanija EKO baš na ovaj jubilej priključila timu. Za kratko vreme smo oformili novi tim i posle samo mesec dana evo nas ovde da ih ispratimo na prvu trku. Kompanija EKO Srbija planira krajem meseca konferenciju na kojoj ćemo predstaviti nove proizvode i verujem da će to biti odlična prilika da sa timom proslavimo i prve uspehe“, poručila je Marija Lukić.

2015-04-20 14-50-35 (2)
„Naš tim godinama ima fantastičnu saradnju sa porodicom Alvirović i ovom prilikom bih se još jednom zahvalio na ustupljenim terminima za test na stazi NAVAK, koja nam pruža sve uslove da se što bolje pripremimo za predstojeća takmičenja. Moj novi automobil “voksol vektra STW” je samo na prvi pogled isti kao i onaj sa kojim sam se takmičio godinama, ali kada se „uđe u problem“ razlike su ogromne, pre svega u oslanjanju i aerodinamici tako da su različite i postavke automobila za trke. Moj tim ima dugogodišnje iskustvo u pripremanju superturing automobila, a ja dosta kilometara u njima, pa smo ipak više pažnje posvetili Rudiju Pešoviću koji se danas prvi put našao za volanom mog prošlogodinjeg BMW-a. Verujemo da ćemo korak po korak dizati i njegovu formu, pa s pravom očekujemo i od njega u doglednoj budućnosti visoke plasmane. Oba automobila se tehnički doterana i spremna za izazove koji nas očekuju. Nadamo se, uz malo sreće, koja nas je u 2014. mimoišla, dobrim rezultatima već u Mađarskoj. Ono što je posebno bitno je činjenica da je uz nas sada velika kompanija EKO Srbija, ljudi koji se pre svega razumeju u auto-sport, kao i ostali prijatelji iz našeg sponzorskog pula što nam u mnogo čemu olakšava posao“,
rekao je Mikica Vesnić povodom početka sezone.

EKO rejsing tim kreće na Hungaroring gde će u četvrtak na zvaničnim treninzima probati da se što bolje pripremi za ono što ih očekuje za vikend. Prva trka vozi se u subotu 25. aprila sa početkom u 11.50, dok je start druge zakazan u isto vreme dan kasnije. Organizator prema poslednjim informacijama za ovaj trkački vikend na stazi očekuje oko 150 automobilista, što samo po sebi govori da Vesniću i Pešoviću neće biti lako da stignu do prvih bodova.