Vesnić suvereno do trona: Još jedna pobeda i CEZ titula!

Mikica Vesnić osvojio je i drugu trku vikenda u klasi D4-2000 na Slovakija ringu i time je jednu rundu pre kraja sezone stekao dovoljno bodova za titulu prvaka Centralne Evrope na kružnim stazama 2015!

Trofejni srpski automobilista već je osvajao ovaj šampionat u sezoni 2013, tada za volanom „opel vektre“, dok je sadašnji trijumf ostvaren u kokpitu sestrinske „voksol vektre“. On je u 2015. osvojio sve pol-pozicije, a samo u jednoj trci nije trijumfovao zbog gumi-defekta.

usce001
I nedeljni program na Slovakija ringu otvorile su kvalifikacije na kojima je Vesnić osvojio novu pol poziciju ispred Poljaka Jakuba Višomirskog i Mađara Petera Entenfelnera. U nedeljnom programu nisu učestvovali Zoran Kastratović i Čaba Gašpar.

Vesnić je poveo s pol pozicije, ali je posle tri kruga došlo do velikog incidenta u kojem su učestvovala tri automobila. To je izazvalo intervenciju sigurnosnog automobila, koji je predvodio vozače sve do isteka 75% dužine trke. Redari na Slovakija ringu do tog vremena nisu uspeli da uklone ostatke polupanih vozila i takmičenje je prekinuto, a na podijumu su završili Vesnić, Julo Konček i Entenfelner.

slovacka2008„Nakon naporne i duge sezone za mene i ceo moj tim, u poslednjoj trci smo lagano došli do bodova dovoljnih za titulu“, poručio je Vesnić posle ceremonije na podijumu u Slovačkoj.

„Još jednom se pokazala ispravnom moja filozofija da maksimalno spreman ulazim u svaku trku i da na kraju sezone to mora dati rezultat. Dominirali smo tokom cele godine i još jednom dokazali da smo najbolji u ovom delu Evrope. Zahvaljujem svim mojim sponzorima, pre svih onom generalnom EKO Serbia, ali i opštinama Čajetina i Užice, kompaniji Gudjir Danlop Sava, Foks elektroniku, KIT auto-delovima i svim prijateljima i navijačima bez kojih ovaj uspeh ne bi bio moguć. Nadam se da će ostati uz mene i u budućim projektima“, rekao je dvostruki prvak Srednje Evrope.

slovacka2009Kako su rezultati jedne trke u Austriji poništeni zbog nedovoljnog broja izvezenih krugova, a bodovi u Slovačkoj prepolovljeni su zbog malog broja takmičara, Vesnić u ovoj fazi sezone, jednu rundu pre kraja, ima 195,5 poena. Trenutno drugoplasirani je Poljak Jakub Višomirski sa 106, dok je na trećoj poziciji drugi vozač EKO rejsing tima Vesnić Rudolf Pešović sa 85 bodova. Pešović, podsetimo, nije došao na trkački vikend u Slovačku.

Pored toga što je osvojio naslov prvaka Centralne Evrope, Vesnić je i pobednik svoje klase u češkom ESET kupu, šampionatima Slovačke i Slovenije, kao i drugoplasirani u generalnom poretku prvenstva Slovenije.