Vesnić startovao na 3. Tesla reliju

Treći reli Tesla, koji se ove godine održava pod pokroviteljstvom režisera Emira Kusturice, startovao je iz Andrićgrada u u Višegradu.

2014-07-10 14-00-20 - IMG_2838

Petnaest posada iz Italije, Slovenije, Bugarske, Kanade, Bosne i Hercegovine i Srbije u vozilima koji se kreću na alternativna goriva, krenulo je na put dug preko 500 kilometara, od Višegrada preko Mećavnika, Bajine Bašte, Valjeva do Beograda, gde je ispred hotela Metropol, u subotu 12. jula, predviđen cilj takmičenja.

2014-07-10 14-23-45 - IMG_2936

Srbiju na reliju koji pre svega promoviše ekologiju predstavlja Milovan Mikica Vesnić, zajedno sa kompanijama “Hidrosolušns eko” i “Danlop”.

„Prvi put učestvujem na takmičenju ovog tipa i ovo je za mene potpuno novo iskustvo, totalno suprotno onome što je moja profesija, brzinski automobilizam. Iza nas je prva etapa i prvi ispit tačnosti na kome smo morali da vozimo zadatom brzinom i ostvarimo što manju potrošnju goriva. Naravno, rezultat je u drugom planu, a na mene je najveći utisak ostavio sam ambijent Andrićgrada, u kome sam prvi put, kao i porast interesovanja ljudi za automobile koji za pogon koriste alternativna goriva. Mi smo, nažalost, još daleko od omasovljenja ovakvih vozila koja, pored uštede, donose i smanjenje emisije štetnih izduvnih gasova. Ekipe, pre svega iz Italije i Slovenije, veoma su ozbiljno pristupile ovom takmičenju, što dovoljno govori o ekološkoj svesti u tim državama i koliko se ulaže u promociju pogona na alternativna goriva. Mi ćemo svojim nastupom pokušati da tu svest probudimo i u Srbiji“, poručio je Vesnić na cilju prve etape na čuvenoj stanici Šargan na Mokroj Gori.

Nastavak takmičenja zakazan je u petak u 8 sati, dok se prvi takmičar u Beogradu očekuje oko 19 časova.