Vesnić testirao nove modele Jaguara

U organizaciji Nacionalne vozačke akademije i kompanije Grand motors, ovlašćenog uvoznika modela Jaguar, proteklog vikenda je na stazi NAVAK upriličen ekskluzivan test modela iz game luksuznih automobila Jaguar i Land Rover. Ljubitelji ovih brendova mogli su uživo da se uvere u kvalitet, luksuz i snagu vozila iz aktuelnog proizvodnog programa.

Gost testa bio je i srpski trkač, aktuelni šampion Centralne Evrope i učesnik Evropskog kupa turing automobila, Milovan Mikica Vesnić.

jaguar test_01 jaguar test_10Prema očekivanju, Vesnić se, pored modela Jaguar XF i ultra-luksuznog XJ, ipak najviše „zagrejao“ za supersportski „F-tajp“. Ni uporna kiša nije uspela da pokvari uživanje u vožnji atraktivnog kabrioleta. Naprotiv, doprinela je dodatnom uzbuđenju u akciji kroćenja „divlje mačke“ od gotovo 400KS na vlažnoj podlozi.

„Žao što test nije potrajao malo duže. U kvalitet Jaguar modela nikada nisam ni sumnjao a F-tajp je definitivno fantastičan automobil. Kiša nas je omela da pokušamo da dosegnemo limite na stazi, ali i pored toga svaki pritisak noge na pedalu gasa donosi novi nalet adrenalina. Opštem utisku doprinosi i simfonija izduvnog sistema, koja je pravi praznik za uši. F-Tajp je skladan, prelep model koji sa pravom nosi epitet naslednika legendarnog E-Tajpa. Ove automobile retko viđamo na srpskim drumovima, pa je još veća privilegija i zadovoljstvo probati neke od njih, te se ovom prilikom zahvaljujem organizatorima na ljubaznom pozivu,“ izjavio je Vesnić po završetku vožnje.

jaguar test_04 jaguar test_03
Organizatori su kompletirali događaj tako što su omogućili i probe aktuelnih modela „rendž rover“ i „evok“ na ofroud poligonu centra NAVAK, a njima je ova eksluzivna prezentacija i završena.