VIDEO: Volvo prikazao boje za Australijski V8 2015.

Tokom 2014, u impresivnoj debitantskoj sezoni u Australijskom V8 prvenstvu superautomobila, Volvo Polstar rejsing osvojio je 4 trke, zabeležio je 10 plasmana na podijumu i 10 pol pozicija.

U timskom poretku završio je šesti, a njegov mladi as Skot Meloflin – zaslužan za sve pobrojane rezultate – bio je petoplasirani u vozačkom šampionatu. Uz to, 21-godišnji trkač sa Novog Zelanda izabran je i za najkorektnijeg i najboljeg sportistu među V8 pilotima.

Mada se potpredsednik Volvoa Alan Viser u poslednje vreme nije ustezao da kaže kako se auto-sport ne uklapa u imidž kompanije, australijska avantura se nastavlja. Polstar rejsing će kao fabrički trkački tim švedskog proizvođača automobila, u saradnji sa lokalnom ekipom Geri Rodžers motorsport, nastupati u V8 seriji i ove godine.

POLESTAR - V8SC15_SMSPTEST_DKIMG0462Volvo S60 spreman za sezonu 2015. predstavljen je u delimično izmenjenim bojama, a one su odraz promene glavnog, „naslovnog“ sponzora. Umesto Valvolina, prvi partner je sada kompanija Vilson sekjuriti (Wilson Security), koja se bavi fizičko-tehničkim obezbeđenjem.

Delatnost sponzora i sam Mekloflin nalaze se u fokusu promotivnog spota „U patroli“, najave takmičarske 2015. godine.


Za razliku od potpredsednika kompanije Visera, u australijskoj filijali Volvoa zadovoljni su vezom brenda i auto-sporta, o čemu je govorio direktor komunikacija Oliver Pigam: „Sezona 2014. V8 serije prevazišla je sva naša očekivanja, a performanse Skota Meklofilina bile su izuzetne. Sjajno je što ljudi uspostavljaju vezu između Volvoa i performansi. Radujemo se što ćemo nastaviti našu saradnju u šampionatu 2015, tokom kojeg ćemo lansirati još zabavnih kampanja na društvenim mrežama, poput spota ’U patroli’.“

Volvo je u V8 seriji promenio svoj vozački tandem. Skotu Mekloflinu pridružio se Dejvid Vol, umesto Roberta Dalgrena, koji se vratio u Švedsku da bi se posvetio drugim projektima Polstara.