Vinterbotom na Filip Ajlendu vozi 200. trkački vikend u Superautomobilima

Australijski šampionat Superautomobila 2018. nastavlja se četvrtim takmičarskim vikendom, koji se vozi na živopisnoj stazi Filip Ajlend.

U pitanju je runda pod zvaničnim nazivom Filip Ajlend 500, koja se sastoji od dve trke od po 250 kilometara.

Tom prilikom, as Tikford rejsinga Mark Vinterbotom zabeležiće učešće na svom dvestotom takmičarskom vikendu u elitnoj seriji Australije i postaće tek petnaesti vozač koji može da se podiči takvim postignućem.

‘Frostiju’ Vinterbotomu je aktuelna sezona petnaesta koju u punom programu provodi u Superautomobilima, seriji čiji je šampion bio 2015. On je sedmi na njenoj večnoj listi pobednika, sa 38 osvojenih trka, među kojima počasno mesto zauzima trijumf na Bathurstu 1000 iz 2013. godine.

Posle tri dosadašnje runde prvenstva Superautomobila 2018, Vinterbotom je trinaesti u poretku vozača, dvadesetak bodova udaljen od mesta u prvih 10.

Vinterbotom dolazi na Filip Ajlend kao čovek koji je startovao na 408 uzastopnih trka u Superautomobilima, u koje spada čak 391 izvezena za aktuelnu ekipu, Tikford rejsing (doskora Prodrajv rejsing Australija). Neprekinuti niz 36-godišnjeg automobiliste iz Melburna započeo je još 2005, a u čast njegovog dvestotog takmičarskog vikenda, “ford falkon FG X” na Filip Ajlendu nosi prigodan startni broj 200.

‘Frosti’ je dva puta u karijeri slavio na Filip Ajlendu, a predstojeći jubilej je prokomentarisao:Lepo je što mogu da proslavim 200 rundi u ovoj igri. Najveći deo karijere proveo sam u ovom timu i ponosan sam na ono što smo i ekipa i ja postigli za to vreme. Međutim, mislim da još mnogo toga možemo da postignemo, osećam da sam spreman kao i uvek i da vozim jednako dobro kao što sam uvek vozio. Dakle, nema razloga zašto ne bismo postigli još uspeha. Bilo bi lepo da ovaj vikend završimo nekim rezultatom koji će nam dati razloga za zadovoljstvo. U svakom slučaju, izlazimo na stazu kako bismo to pokušali.”