Vinterbotom sa novom šasijom u sezoni 2017. Superautomobila (VIDEO)

Bivši šampion australijskih Superautomobila Mark Vinterbotom trkaće se u sezoni 2017. sa potpuno novom šasijom “ford falkona FG X” tima Prodrajv rejsing.

Trkač iz Sidneja izveo je kraću probu svog novog automobila pre zvaničnog test dana zakazanog za 21. februar.

Istom prilikom prikazana je i nešto drugačija kolor šema “forda”, s tim što su glavni sponzori (Botl-O, Orkon stil, Kastrol) ostali nepromenjeni, a dominantna boja je kao i 2016. zelena, samo je ovog puta prati manje crne.

Kako izgledaju izmenjena livreja i prvi probni metri, pokazuje sledeći video:

“Ove godine nećete moći da me ne primetite na stazi”, komentarisao je 35-godišnji vozač izgled svoje takmičarske sprave. “Auto izgleda sjajno, pogotovu njegovi zeleni točkovi. Ove godine imam zaista zlu, zelenu mašinu.”

“Definitivno sam željan da izađem na pistu i počnem da pobeđujem. Prošle godine svakako nisam ostvario svoje ciljeve i to u 2017. mora da se promeni. Moramo da budemo u vrhunskoj formi ako želimo da izazovemo momke na čelu plasmana, mislim da imamo potencijal, samo treba da se malo više potrudimo.”

“To žele i momci i devojke u radionici. Tokom pauze tamo su izvedene brojne promene, sve deluje pozitivno, a ja čekam test dan da isprobam nove gume i da vidim kako će s njima ići.”

“Ford falkon” Marka ‘Frostija’ Vinterbotoma ove godine ponovo nosi tradicionalni broj 5, pošto šampionska “jedinica” prošle sezone nije odbranjena. U kampanji 2016. Frosti je osvojio je dve trke i još četiri puta izlazio na podijum, što je na kraju bilo dovoljno za šesto mesto u generalnom.

“Kada sam izvezao auto sa brojem 1, bio je to jedan od najponosnijih trenutaka moje karijere. Ali, kada sam morao da ga prepustim na kraju sezone, to je bilo jedno od najvećih razočaranja”, priznao je pilot Prodrajv rejsinga Australija.

Šampionat Superautomobila počinje uličnom trkom Klipsal 500 u Adelejdu 2-5. marta.