Vitalij Petrov: “Teško mi je da razumem DTM auto”

Prvi ruski F1 vozač biće i prvi Rus u DTM-u. Vitalija Petrova regrutovao je Mercedes, a obe strane svakako su imale na umu da taj potez moze biti dobar već i stoga što se ove godine trka nemačkog šampionata po drugi put održava na Autodromu Moskva.

Predsezonski DTM testovi na Hungaroringu počeli su onako kako trkač iz Viborga izvesno nije želeo. Vremena na testiranjima nisu obavezno merilo, njihovo pravo značenje razumeju samo posvećeni ljudi iz timova, ali Vitalijev krug bio je tri sekunde sporiji od najbržeg. Početak u svakom slučaju neprijatan i nagoveštava komplikovane dane u novom okruzženju.

U padoku mađarskog autodroma Petrov je bio voljan da s nama podeli deo svojih muka. Izraz lica mu je dovoljno staložen da nagoveštava tek zbunjenost, ali posle prvih razmenjenih reči postaje jasno da je raspoloženje tmurno.

“Teško, teško… Teško mi je da razumem ovaj auto. Da, i zbog njegove tešine, ali on ima i motor napred… To nije formula, ne vozi se ni kao GT, a nije ni turing automobil. Sve sam to vozio i poznajem, a DTM nije nijedno od toga, on je nešto sasvim drugačije. Mislio sam da ce na predsezonskim testovima uspeti da se priviknem, a sad mi izgleda da je vremena malo,” rekao nam je Rus.

Posle sezone u Keterhem F1 timu, kome je doneo rezultat vredan pretposlednjeg mesta u poretku konstruktora, Vitalij se nije pojavljivao na takmičarskoj sceni i 2013. praktično je nestao s radara…

“Šta sam radio prošle godine? Odmarao… Ne, šalim se, radio sam na tome da se vratim u Formulu 1, ali pošto to nije bilo moguće, evo me ovde…”

Vitalijev zemljak Mihail Aljošin je za 2014. pronašao angažman u Indikaru. Ne pominjući ime ni kategoriju, sugerišemo sagovorniku da je možda i on mogao da baci pogled preko okeana, ako su trke formula bile toliko bitne.

“Amerika mi nije padala na pamet, znam da mislite na Indikar. Mislim da su evropske trke i evropski trkači mnogo profesionalniji i da zato treba biti u Evropi,” objašnjava Petrov svoje motive.

Kao i ostali DTM trkači, nova akvizicija Mercedesa za pripreme ima ukupno osam dana, dve četvorodnevne test sesije na Hungaroringu i Hokenhajmu.