ROAL testirao na Adriji

U nedelju i ponedeljak (30. i 31. mart) ROAL motorsport sproveo je samostalnu test sesiju na Adrija autodromu kraj Padove. Ekipu je pratilo lepo i sunčano vreme, sa temperaturama do 20°C.

U akciji su konačno bila oba vozača italijanskog tima, Tom Čilton i Tom Koronel. Englez je tokom stotinak kilometara pređenih u Valensiji već imao priliku da makar upozna svoju trkačku spravu. Holanđaninu je izlazak na asfalt Adrije bio prvo pojavljivanje za volanom novog TC1 „ševrolet kruza“. Njegov automobil stigao je iz Engleske samo dan pre ovog testa.

Ekipa se usredsredila na definisanje standardnog set-apa i podešavanja na šasiji. Bilans: Čilton je prešao 400 kilometara, uz jednu simulaciju trke. Koronel je prešao 40 krugova, ukupno 108 kilometara. Nijedan auto nije ispoljio bilo kakve tehničke probleme i probe su ocenjene kao produktivne.

Šta je učinjeno, učinjeno je. Koliko god ih bilo malo, kilometri na Adriji bili su poslednji za ROAL motorsport u predsezoni. Sledeći put kada se Tom i Tom pojave na stazi, biće to  u punom borbenom izdanju na uličnoj stazi Marakeš. Njihovi „ševroleti“ već su otputovali za Maroko.