Vitman i Farfus ponovo u Makauu

DTM vozači BMW-a, Marko Vitman i Augusto Farfus, vraćaju se na legendarnu uličnu stazu krajem trkačke sezone 2014.

Od 13. do 16. novembra, novi DTM šampion i Brazilac koji je 2013. bio viceprvak DTM serije, učestvovaće na trci u Makauu za volanima BMW-a Z4 GT3 koje prijavljuje tim AAI Rstrada. Ekipa se ove godine takmičila u Azijskoj Le Man seriji, a za Makau GT kup, u kojem će se pojaviti neki od najzanimljivijih modela GT3 klase, prijavljuje dva vozila.

“Uzbuđen sam što se posle nekoliko godina odsustva vraćam u Makau i što ću tamo voziti GT3 auto”, kazao je Vitman. “Na toj stazi sam 2011. osvojio kvalifikacionu trku Formule 3, izvezao najbrži krug i završio kao treći u glavnoj trci. Što se mene tiče, Makau nije samo jedna od najboljih uličnih staza na svetu, već i jedna od najuzbudljivijih uopše.”
P90152062 bigm_IMG_0130
Farfus je bio redovan učesnik trka u Makauu u vreme dok se trkao u WTCC-u, kad je ova staza ustanovljena kao mesto na kom se tradicionalno završava sezona. Brazilac je dva puta pobedio na stazi Guja, prvi put 2005. za volanom “alfe 156”, a drugi put vozeći BMW 320si 2009. godine. Kao i Vitman, Farfus se raduje povratku u grad koji je kockarska prestonica Azije.

“Ova staza bila je veliki izazov za sve nas koji smo vozili WTCC. Biće velika avantura trkati se tamo u značajno moćnijem BMW-u Z4 GT3. Atmosfera u Makauu, kao i sama staza imaju u sebi nešto magično, nešto što ne možete da nađete nigde drugde na svetu. Jedva čeam da se tamo vratim”, rekao je Brazilac.

bigm_Priaulx and Theissen world champions
Makau je u prošlosti bio scena velikih uspeha BMW-a. Endi Priol je u tri navrata, 2005, 2006. i 2007. godine, na njoj osvajao Svetsko prvenstvo turing automobila, najčešće na dramatičan način. Vozači BMW-s (Dankan Hajsman, Priol, Jerg Miler i Farfus) slavili su na pet WTCC trka u periodu od 2005. do 2009. godine, a u istoriji staze Guja turing automobili BMW-a su od 1980. godine trijumfovali ukupno 21 put.