Volvo – Lada – Volvo na čelu drugog WTCC treninga

Vozači Polstar Cijan rejsinga Ted Bjerk i Fredrik Ekblom držali su dvostruko vođstvo na drugom WTCC treningu na Hungaroringu, ali je njihove “volvoe S60” u poslednji čas razdvojio Gabrijele Tarkvini u “ladi”.

Kako vikend odmiče, staza se ubrzava: Bjerkov najbrži krug iznosio je 1:47.525, vožnja ispod minut i 48 sekundi ne predstavlja više poseban podvig i tu barijeru su ovog puta preskočila desetorica takmičara.

Na novom asfaltu Hungaroringa o poretku odlučuju stotinke: čak četrnaestorica vozača stala su u jedan sekund.

03 CHILTON Tom (gbr) Citroen C Elysee team Sebastien Loeb racing action during the 2016 FIA WTCC World Touring Car Championship race of Paul Ricard, Le Castellet, France from April 1 to 3 - Photo Jean Michel Le Meur / DPPI

Visoko četvrto mesto pripalo je Tomu Čiltonu, najbržem privatniku i u ovoj sesiji najuspešnijem vozaču Sebastijan Leb rejsinga. Svoje minute na čelu poretka imao je Norbi Mihelis, ali je konačno završio na petoj poziciji, s 3,5 desetinke zaostatka za Bjerkom.

Koronel je šestim izvezenim vremenom nagovestio mogućne uspešne kvalifikacije, a najbolje rangirani vozač fabričkog “C-elizea” bio je sedmoplasirani Lopes. Poredak prvih 10 zaključili su Monteiro, Miler i Benani.

Haf, Katsburg i Valente završili su u donjem domu plasmana, kao 11, 12. i 14. Razumljivo, veći deo začelja kolone popunili su privatnici: Demustije kao 13, Filipi na 15, Minih na 16. i Fica ponovo na poslednjoj, 17. poziciji.

Kvalifikacije za trke treće runde Svetskog prvenstva turing automobila počinju u 16 sati.

Posle njih, vozi se timski sprint, a tročlane posade za MAC 3 ostaju iste kao i u Francuskoj i Slovačkoj: za Ladu nastupaju Tarkvini, Valente i Katsburg, za Sitroen Benani, Lopes i Miler, a za Hondu Mihelis, Haf i Monteiro.