Volvo napušta Australijski V8 šampionat po isteku 2016.

Po isteku tekuće sezone, Volvo neće nastavljati kampanju u Australijskoj V8 seriji i neće obnavljati postojeći trogodišnji ugovor sa šampionatom, objavio je Polstar, ogranak švedske kompanije zadužen za performantne automobile i sportske aktivnosti kuće.

“Dobro smo sarađivali sa timom Geri Rodžers motorsport i sa organizatorima šampionata, ali naša strategija i poslovni ciljevi zahtevaju da pažnju posvetimo drugim tehnologijama i šampionatima u bliskoj budućnosti”, izjavio je Nils Meler, operativni direktor Volvoovog performantnog brenda Polstar.

“Mi ćemo, naravno, podržavati ovaj program kako bismo postigli najbolje moguće sportske rezultate u 2016, ali osećamo da je fer prema svima koji su uključeni da naše namere za 2017. objavimo što je ranije moguće. Zahvaljujemo svim saradnicima u ovom programu i želimo im sve najbolje u budućnosti.”

scott mclaughlin melbourne2015_v8sc6Australijski sportski program započet 2014. izveden je u saradnji sa nacionalnom filijalom Volvoa i lokalnim timom Geri Rodžers motorsport i dosad je doneo 7 pobeda, 17 podijuma, 17 pol pozicija i 7 najbržih krugova.

U aktuelnoj sezoni izvezeno je 3 od 15 rundi V8 prvenstva, a ekipa se nalazi na četvrtom mestu u poretku timova, dok je njen vozač Skot Mekloflin drugi na vozačkoj tabeli posle dvostruke pobede na Filip Ajlendu.