Monteiro: Uz redukciju balasta, sve fabričke “honde” mogu do pobede

Fabrički WTCC tim Honde i njegov trenutno najuspešniji vozač Tijago Monteiro pokušaće da povrate inicijativu na četvrtoj rundi Svetskog turing šampionata, koja se dolazećeg vikenda održava u Maroku. Cilj italo-japanske ekipe sasvim je jasan: povratak na prvu poziciju među proizvođačima, a osnov za optimizam je redukcija kompenzacione težine koju će “honde” nositi.

Monteiro stiže u Maroko kao najbolje rangirani pilot Kastrol Honde. Portugalac je ove sezone ubeležio jednu pobedu i još tri izlaska na pobedničko postolje. Drugi je u generalnom, 12 poena iza vodećeg Pečita Lopesa. U Marakešu dosad ima jedan izlazak na podijum, izboren još 2010. godine u poluprivatnom “seatu”.

2016-wtcc-hungary3
Honda Pro Racing / David Noels

Rob Haf je svoju službu u Hondi otvorio trijumfom na uvodnoj trci Francuskoj. Trenutno je četvrti u poretku vozača, a bez gumi-defekta u Slovačkoj i kazne na Hungaroringu, kada je imao tempo da parira pobedničkom automobilu, Englez ne bi zaostajao čak 17 bodova za trećeplasiranim Benanijem. Šampion iz Kembridža je 2009. godine osvojio prvu WTCC trku voženu na staroj konfiguraciji staze Mulaj El Hasan.

I treći fabrički pilot Norbert Mihelis je posle dva podijuma u Francuskoj morao da proguta svoju dozu baksuzluka, od svih mesta baš na domaćoj rundi u Mođorodu. Mađar je šesti u generalnom, samo poen iza Milera, a u Maroku nikada nije izlazio na pobedničko postolje.

Šanse svih trkača Honde ovog vikenda rastu zahvaljujući smanjenju kompenzacione težine za “hondu sivik” sa +70 na +40 kilograma. To ostaje po težini drugi auto u šampionatu (1.140 kg), ali popust u balastu treba povoljno da se odrazi na njegovu konkurentnost.

Honda Pro Racing / David Noels
Honda Pro Racing / David Noels

Staza Mulaj El Hasan je za 2016. doživela radikalan preobražaj, a organizator namerava da od nje napravi centar nacionalnog auto-sporta. Umesto na uličnoj pisti od 4,6 kilometara, WTCC će se takmičiti na polustalnoj konfiguraciji dugačkoj svega 3 kilometra.

Monteiro je počeo svoj komentar osvrtom na dužnosti vozača u slučaju kada se pista izmeni: “Kada dođete na trku, obično već imate definisan osnovni set-ap i na vozaču je samo da identifikuje određena mala poboljšanja. Međutim, s novom konfiguracijom kakva nas čeka u Maroku ovog vikenda, vozačeva odgovornost se povećava i to je izazov koji mi se dopada.”

“U Mađarskoj smo pokazali da i sa 70 kilograma balasta u automobilu možemo da budemo izuzetno konkurentni, a to smo potvrdili kvalifikujući sva tri auta u top 6 na Hungaroringu, kao jedini proizvođač koji je u tome uspeo. Takođe smo dva puta uzastopno pobeđivali u MAC3. Ovog puta imamo samo 40 kilograma viška i to bi trebalo da sve tri fabričke “honde” dovede u poziciju da se bore za pobedu”, nada se Tijago.

Honda Pro Racing / David Noels
Honda Pro Racing / David Noels

Haf se raduje dolasku u Marakeš: “Kao grad, potpuno je drugačiji od svih ostalih mesta na koja idemo i uvek se lepo provedemo. Ova godina doneće sasvim novo iskustvo, jer iako je u pitanju isto mesto kao i u prethodnih sedam sezona, staza je potpuno nova. Konfiguracija deluje zanimljivo, ima malo više raznovrsnosti u tipovima krivina u poređenju sa starom pistom. Međutim, dok u petak ne izađemo na stazu, nećemo zaista znati s čime imamo posla. U Mađarskoj je ceo tim pregurao težak vikend kad su u pitanju rezultati, ali smo dokazali da imamo dobar tempo čak i sa velikim težinskim balastom. Dodata težina redukovana na 40 kilograma sve nas ohrabruje uoči Maroka.”

“Posle moćnog starta sezone, dva podijuma i stalnih finiša u poenima, bio sam razočaran tolikim malerima koje sam doživeo na mojoj domaćoj trci u Mađarskoj”, istakao je Mihelis. “Ipak, u glavnoj trci sam sa začelja kolone stigao čak do šestog mesta, to dokazuje brzinu “sivika”. U Maroku ću nastojati da svoju sezonu vratim na pravi put. Naša kompenzaciona težina je skoro prepolovljena u odnosu na Mađarsku i uveren sam da još jednom možemo da se pokažemo dobro. Zajednički ćemo pokušati da vratimo Hondu na vrh u kategoriji proizvođača.”