Volvo Polstar ne menja postavu za STCC 2015.

Volvo Polestar rejsing će u Skandinavskom prvenstvu turing automobila 2015. nastupati sa istom vozačkom trojkom kao prošle godine. Nju će činiti Ted Bjork, Fredrik Ekblom i princ Karl Filip Bernadot.

Svoju postavu za STCC tim naziva „najjačom ikad“, iako joj je personalni sastav neizmenjen u odnosu na 2014. Razlog je u tome što se prošle godine Ted Bjork drugi put zaredom okitio naslovom šampiona Skandinavije. Otud vozači Polstara danas u zbiru imaju šest vozačkih titula, Bjork i Ekblom po tri, što dosad nije zabeleženo ni u jednom timu u Skandinavskom šampionatu.

Ovogodišnje ciljeve Volvo Polstar određuje kao „jasne, odvažne, ali i realne“: da postane prvi tim koji će osvojiti tri uzastopna STCC timska i vozačka šampionska naslova.

POLESTAR - vpr_stcc7 STCC Ring Knutstorp,Carl-Philip Bernadotte, STCC, Volvo Polestar RacingAktuelni prvak serije Ted Bjork i njegov kolega Fredrik Ekblom, treći u generalnom poretku vozača 2014, potpisali su nove višegodišnje ugovore sa ekipom, dok će trkaču plave krvi, princu Bernadotu sezona 2015. biti treća u okviru postojećeg ugovornog angažmana.

„Ne postoji tim s kojim bih radije bio nego što je to Volvo Polstar rejsing. Cilj mi je da osvojim treću uzastopnu STCC, što dosad nijedan vozač nije postigao“, kazao je Bjork.

Fredrik Ekblom obećao je borben pristup: „Moj rezultat iz 2014. nije odraz moje stvarne brzine. Voziću punim gasom da se u šampionatu popnem dva mesta naviše, broj 1 je uvek moj cilj.“

Ciljevi 35-godišnjeg princa Karla Filipa su, razume se, skromniji: „U 2014. želeo sam da stalno budem u prvih 10 i na više od polovine trka to mi je uspelo. Ova godina biće mi treća u Skandinavskom šampionatu, sada mi je cilj da završim među prvih 10 u generalnom poretku.“

POLESTAR - vpr_2014finale3Zvanični trkački tim kompanije Volvo, Polstar rejsing i 2015. učestvuje u dva fabrička programa. Pored STCC-a, ekipa se trka i u Australijskom V8 šampionatu superautomobila, u kojem joj je partner Geri Rodžers motorsport, a vozači su Skot Meklohlin i Dejvid Vol.

Zanimljivo da se Volvo Polstar rejsing još nije izjasnio o aktivnostima Roberta Dalgrena, kog je povukao iz Austalijskog V8 šampionata radi učešća u drugim (nepreciziranim) programima ekipe.