Vuković sa dva “megana” na Zolderu, u WTCR debituje vozač iz Australije

Dilan O’Kif idućeg vikenda postaje prvi predstavnik Australije u Svetskom kupu turing automobila.

On je obezbedio vajldkard gostovanje u “renou megan RS” Vuković motorsporta na inauguralnoj rundi šampionata 2020, koja se vozi 12. i 13. septembra na Zolderu.

O’Kif je pilot Gari Rodžers motorsporta u TCR Australija, ekipe s kojom Vuković gaji odličnu i blisku saradnju. Nedavno je testirao “reno” na Salcburgringu i ostao u Evropi, u blizini sedišta Vuković motorsporta u Švajcarskoj.

“Prilično je neverovatno što mi se otvorila ova WTCR vožnja kad se imaju u vidu okolnosti s kojima se svi suočavamo u vreme kovida-19, a ja sam izuzetno zahvalan ekipi koja mi je dala priliku da testiram njen automobil”, kazao je 22-godišnji trkač, kome je bila ambicija da se okuša na međunarodnoj sceni.

“Moja prva trka izvan Australije bila je runda Karera kupa 2017. koju sam vozio u Maleziji i to je bio moj prvi podijum u kategoriji. Nekoliko puta sam bio u izboru za Porše junior program, ali nisam imao više prilika da se trkam van zemlje.”

“Ja sam u velikoj meri usredsređen na moj program u TCR Australija s Gari Rodžers motorsportom, ali je sezona “zamrznuta” barem do oktobra. To mi je stvorilo prostor da otputujem iz Australije, a da mogu da poštujem sve neophodne karantinske protokole kada se vratim.”

O’Kif je dodao da ga je skorašnji test na Salcburgringu snabdeo dragocenim saznanjima o automobilul.

“Ispunili smo glavni cilj test dana, poboljšali smo balans automobila. Jutro je bilo prilično vlažno, ali se staza po podne osušila i to je bilo korisno jer sam stekao osećaj za automobil i stazu u različitim uslovima. Bilo mi je uživanje da radim s Vuković motorsportom i siguran sam da na WTCR rundu dolazimo sa solidnim osnovnim setapom.”

O’Kif je prošle godine završio peti u TCR Australija, i to vozeći “alfa romeo đulijetu”. Na WTCR debiju u Zolderu pridružiće se celosezonskom vozaču Vuković motorsporta Britancu Džeku Jangu.

“Drago nam je što je Dilan u jednom od naših automobila na prvoj rundi naše WTCR kampanje”, kazao je Milenko Vuković.

“Kao što smo očekivali, on se lepo snašao u našem “renou” i tokom test dana dao nam je neke korisne informacije. Jedva čekamo da ga vidimo kako se trka s ostalim WTCR vozačima.”