WTCC test: Dvostruko vođstvo Honde

Na polučasovnom testu kojim je otvoren WTCC takmičarski vikend u Šangaju najbolje vreme postigao je vozač fabričkog „sivika“ Gabrijele Tarkvini. On je u poslednjim sekundama na drugo mesto potisnuo pilota privatne „honde“ Norberta Mihelisa, koji je svoj najbrži krug izvezao u poslednjih pet minuta sesije.

Razlika između kolega po marki automobila iznosila je svega 0,049 sekundi, a po činjenici da su obojica izvezli svoja najbolja vremena u samom finišu testa, skinuvši vozače Sitroena sa čela poretka, moglo bi se pretpostaviti da su i Italijan i Mađar za taj rezultat upotrebili set novih pneumatika.

Treće i četvrto mesto zauzeli su asovi Sitroen rejsinga Hose Marija Lopes i Ivan Miler, a njih su razdvajale dve desetinke.

136633Najbrži trkač Lada sport Rosnjefta bio je ukupno petoplasirani Niki Katsburg, a na poziciji iza njega završio je Mehdi Benani u privatnom „C-elizeu“. Marokanac je oko polovine testa bio vlasnik provizorno najbržeg kruga.

Među vozačima „ševrolet RML kruza“ najbolju poziciju zauzeo je Tom Čilton, sa sedmim izvezenim krugom – vreme je bilo identično Benanijevom, ali je zabeleženo kasnije. Iza njega, u prvih deset su se našli i Rob Haf, Ma Ćinghua i Sebastijan Leb.

Džon Filipi bio je tri desetinke brži od timskog kolege Iga Valentea, Tijago Monteiro je bio tek trinaesti, a za njim su se poređali Nikola Lapjer, Tom Koronel, Gregoar Demustije i Stefano D’Aste.

954581 578563
O barem privremenoj ujednačenosti snaga u Šangaju govori podatak da su prva destorica stala u šest desetinki, a prva dvanaestorica u jednu sekundu.

Honda ima 40 kilograma balasta, a Sitroen „tradicionalnih“ 60, i bio bi veliki podvig ako japanski proizvođač bude u sličnoj meri konkurentan tokom ostatka trkačkog vikenda. Sledeća prilika da se pokaže odnos snaga na Međunarodnom autodromu Šangaj biće prvi trening, koji se vozi u subotu, po izmenjenoj satnici i kreće u 3:10 po centralnoeveropskom vremenu.

Shanghai_FP0