WTCR na Vila Realu: Program u subotu i nedelju, “džoker” krug ponovo u opticaju

Photo Gregory Lenormand / DPPI

Posle kraće pauze, Svetski šampionat turing automobila ovog vikenda stiže u Portugal, na ulice Vila Reala.

Ovu stazu često nazivaju “mešavinom Poa, Makaua i Nirburgringa”, a neretko i “Nordšlajfeom juga”.

Ona ruši stereotipe jer je i ulična i brza, što najčešće ne ide ruku pod ruku. Duž završnog spusta, maksimalne brzine dostižu skoro 230 km/h, a da nema tri šikane, prosečna brzina kruga dostigla bi 175 km/h. Konfiguracija od 4,785 kilometara kombinuje oštre i brze krivine, uspone i spustove, široke, vijugave i uzane sekcije, uz varijacije u prianjanju.

S kraćim ili dužim prekidima, trke u Vila Realu voze se od 1931. godine. Šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka glavnu ulogu igrala su takmičenja Formule 3 i sportskih automobila. Dolazak elite svetske turing scene 2015. godine ujedno je i prvi nastup jednog FIA svetskog prvenstva u portugalskom gradiću.

Lider šampionata Jan Erlaher u “hondi sivik” ima prednost od devet poena u odnosu na svog ujaka Ivana Milera u “hjundaiju” posle debakla korejskog brenda na prethodnom takmičarskom vikendu na Zandvortu.

“Vila Real spada u grupu najizazovnijih staza, zajedno sa Makauom i Nordšlajfeom. Ja naravno pre svega treba da mislim o bodovima, u tom smislu je bolje biti prvi nego peti. Tek ako na kraju odem u Makau kao lider, tada ću osećati pritisak. Sada je za to prerano”, prokomentarisao je 22-godišnji Alzašanin.

“Treniram pet dana u nedelji, vozim bicikl, trčim, igram tenis i badminton. Mnogo sam radio na simulatoru i odgledao pregršt snimaka sa Vila Reala i onbord  kamera od prošle godine kako bih osvežio sećanja i ostao u pravoj formi. Biće teško, nismo se trkali mesec dana, a dolazimo pravo u Vila Real gde morate da se mnogo potrudite kako biste ušli u ritam. Ali to je posao koji nas sve čeka”, dodao je on.

 

Erlaher je debitovao u Portugalu prošle sezone u WTCC “ladi vesti”, a 2017. je bila i premijerna za novi sadržaj, koji će biti zadržan i ove sezone – džoker krug. Koncept je preuzet iz relikrosa i obavezuje vozače da jednom u svakoj trci prođu sporijom putanjom, čime se u takmičenje unosi element strategije.

Trasa “džoker kruga” određena je na poslednjoj, 26. krivini, uz puno odobrenje zvaničnika FIA i lokalnih vlasti.

Standardna konfiguracija staze obilazi skver s brže, desne strane, dok će alternativna voditi trkače na drugu, levu i sporiju. Ta sekcija počinje oštrijom levom krivinom i, kao i glavna putanja, izlazi na startno-ciljni pravac. Računa se da će “džoker trasa” iziskivati dodatne dve sekunde po krugu, što će pratiocima pružiti više nego dovoljno vremena za preticanje.

“Džoker krug” neće smeti da se vozi pre trećeg kruga svake od trka. Alternativnu putanju vozači će moći da uvežbavaju tokom oba treninga.

Vila Real je staza koja kažnjava greške, ali i zadovoljstvo pobede je enormno, a to je u svojoj trkačkoj karijeri doživeo Tijago Monteiro, kome je Vila Real domaća trka i na kojoj ove godine, nažalost, neće voziti.

 “To su momenti koje ću pamtiti zauvek”, kazao je Monteiro o svojoj pobedi 2016, kada su hiljade navijača sa njim pevale portugalsku himnu. “Sačuvaću taj trenutak u glavi, srcu, bilo je veoma emotivno i važno. Neverovatno je pobediti na domaćoj trci. Čuo sam navijače dok sam bio u automobilu, iako je motor veoma bučan i u ušima su slušalice. U poslednjih par krugova čuo sam navijanje.”

Program na Vila Realu spakovan je u dva dana, subotu i nedelju, a satnica po centralnoevropskom vremenu izgleda ovako:

SUBOTA
10.00 – 10.30 Trening 1
12.00 – 12.30 Trening 2
13.30 – 14.10 Kvalifikacije za trku 1
17.00 Trka 1 (11 krugova) – prenos na Fejsbuk stranici FIA WTCR

NEDELJA
10.30 – 11.30 Kvalifikacije za trke 2 i 3 – prenos na Eurosportu
16.40 Trka 2 (11 krugova) – prenos na Eurosportu
18.10 Trka 3 (13 krugova) – prenos na Eurosportu