WTCR ovog vikenda na stazi Ano du Rin, u rodnom mestu Milera i Erlahera

Posle prvog dolaska Svetskog kupa turing automobila na Valelungu u Italiji, u kalendaru ovog takmičenja našla se još jedna premijerna stazu – Ano du Rin u Francuskoj.

Karavan ide u Alzas, pokrajinu koja je dala nekoliko velikih trkačkih šampiona, poput Sebastijana Leba, Ivana Milera i Jana Erlahera.

Staza se nalazi između Kolmara i Miluza, na samo 20 minuta od Milerove rodne kuće, a cela trkačka porodica Miler, Ivan, Keti i njen sin Jan, često su trenirali na njoj.

Ano du Rin je dugačak 3.620 metra i poznata je kao Bugatijev centar, a u bordu direktora je i Karolina Bugati, unuka Etorea Bugatija.

Konfiguracija piste inspirisana je Pol Rikarom, a otvorena je 1996. godine. Glavni pravac dugačak je nešto više od kilometar, a pitoreskni krajolik daje poseban užitak gledaocima.

Kao lider serije u Alzas dolazi Mikel Askona sa 200 poena, ispred Nestora Đirolamija sa 164, Roba Hafa sa 148 i Žila Magnusa sa 142 boda.

Piloti Cijan rejsinga bojkotovali su trke na Valelungi, zbog nebezbednosti pneumatika, pa su pali u plasmanu, Uturija na peto, a Erlaher na šesto mesto.

Satnica vikenda na stazi Ano du Rin izgleda ovako:
Petak, 5. avgust
12.30 Kolektivni test (60 minuta)
Subota, 6. avgust
9.30 Trening 1
12.30 Trening 2
15.00 Kvalifikacije
Nedelja, 7. avgust
12.15 trka 1
16.15 Trka 2