Cijan rejsing suspendovao WTCR program: To je najteža odluka koju smo ikada doneli, ali bezbednost nam je na prvom mestu


Ekipa Cijan rejsing hitno je suspendovala program u Svetskom kupu turing automobila zbog bezbednosne situacije sa pneumaticima!

Ovaj problem su imali tokom većeg dela sezone, a na prethodnom vikendu na Valelungi, posle udesa Ivana Milera, ni jedan od pet “lynk&co” automobila nije učestvovao u trkama.

Ovaj automobil bio je po Balansu performansi najteži na stazi od ulaska u WTCR 2019. godine, a trenutno je teži za 80 kilograma od modela “hjundai elantra”, pa je logično da je imao najviše pucanja pneumatika tokom 2022.

Cijan rejsing se pred odlazak u Alzas konsultovao sa Džili grupom, i doneo ovu neočekivanu odluku.
“Balans performansi i kompenzacione težine doprinele su da je bezbenost naših vozača dovedena u pitanje. Jednostavno, nije moguće da Cijan rejsing nastavi takmičenje u WTCR iz bezbednosnih razloga”, rekao je Fredrik Valen, menadžer ekipe.

“Ovo je najteža odluka koju smo ikada doneli za svakog pojedinačnog člana ekipe Cijan rejsing. Mi smo ovde da pobeđujemo i budemo zadovoljni, i mnogo smo toga zajedno prošli da bismo bili ovde gde smo danas. U trenutnim okolnostima ne možemo da preuzmemo rizik i pustimo naše vozače da se trkaju, jer je sigurnost naš prioritet”.

Odluka se ne odnosi samo na vikend u Francuskoj, već i na sve ostale vikende do kraja sezone, gde god se bude vozilo.

“Situacija je krajnje frustrirajuća, za tim, vozače, komercijalne partnere i navijače. Prolongirali smo ovu odluku, ali nas je nemar organizatora na nju na kraju naterao. Zahvalni smo FIA na trudu da pronađe rešenje, ali nismo dobili zadovoljavajuću ponudu i ne možemo bezbedno da nastavimo takmičenje u WTCR”, rekao je Aleksandar Murdževski ispred Džili grupe.

Inače, WTCR ovog vikenda ide na Ano du Rin, koje se nalazi u rodnom mestu Cijanovih vozača Ivana Milera i Jana Erlahera.