Marčelo Loti: Ne vidim ništa racionalno u odluci Cijan rejsinga da napusti WTCR

Predsednik kompanije WSC i vlasnik TCR prava Marčelo Loti iznenađen je povlačenjem Cijan rejsinga iz Svetskog kupa turing automobila.

Posle objave o napuštanju takmičenja samo dan pre početka vikenda u Alzasu, Loti kaže da je to u najmanju ruku neočekivano “posle svih razgovora između FIA, Cijan rejsinga, Džili grupe, Gudjira i njegove kompanije”.

“Saopštenje, koje je objavljeno pred domaću trku Jana Erlahera i Ivana Milera koji su važan deo WTCR porodice, nije samo iznenađenje, već i veliki udarac za promotere alzaške runde, ali i navijače”, rekao je Loti uz opasku da će se vikend na stazi Ano du Rin održati prema planu.

“WSC je uvek poštovao odluke takmičara, ali u ovom slučaju ne vidim ništa racionalno u odluci Cijan rejsinga, posebno posle svih sastanaka na kojima su uloženi ogromni napori da se nađe rešenje za problem sa pneumaticima. “Lynk&co” automobilima je smanjena težina za 20 kilograma, pa bi oni u Alzasu bili lakši za 30 kilograma nego, recimo, na kraju sezone 2021. kad su bili šampioni”, primetio je Loti.

“Naš fokus je na preostalim trkama ove sezone, a o tim detaljima ćemo kad se završi zasedanje FIA koje je zakazano za 8. avgust”, otkrio je tvorac TCR koncepta.