Za Komtuju rejsing na 24 sata spa vozi Angelik Detavernije

Angelik Detavernije, trener i menadžer TCR vozača Frederika Ferviša, okušaće se u trci Blanpan GT sport klub serije, u sklopu pratećeg programa 24 sata Spa.

Belgijanka je ranije nastupala u nekoliko formulaških serija, a sada će voziti “audi R8 LMS” koju će za nju pripremiti Komtuju rejsing.

“Veoma sam zadovoljna što sam dobila ovu priliku da se ponovo nađem na startu jedne GT3 trke”, rekla je 31-godišnja Angelik, za koju se svojevremeno govorilo da je devojka F1 vozača Štofela Vandorna. “Poznajem Žan-Mišela Barta i njegov tim Komtuju rejsing veoma dobro, radila sam sa njima na 25 sati VW fan kupa, a i Frederik vozi TCR internacionalnu seriju za njih.”

“Moja prva GT trka je bila baš na stazi Spa-Frankoršamp, vozila sam Maserati trofej, a prošle godine sam vozila “mercedes” na Blanpan enduransu na Nirburgringu”.

Uprkos iskustvu, Angelik smatra da predstojeći izazov neće biti lak.

“Biće mi to prvi put da vozim “audi” u Blanpan sport klubu, a pošto sam mlađa od 40 godina, prema propisima nam sleduje veliki balast. Trebalo bi i da budemo 40 kilograma teži od konkurencije, a ja ću dati sve od sebe da ostavim dobar utisak”, dodala je Angelik, koja se osim trkanja bavi i manekenstvom.

Blanpan Sport klub kategorija predstavlja takmičenje za vozače džentlemene, koji u GT kategorizaciji imaju najniži status i njene trke su pratnja Blanpan GT seriji na šest rundi u 2017.