“Zatvarač” Harvik u prepoznatljivom stilu slavio u Teksasu

Photo by Chris Graythen/Getty Images

Vozač Stjuart-Has rejsinga, Kevin Harvik, pobednik je 34. trke u sezoni Monster enerdži Naskar sprint kup serije, vožene u nedelju na Teksas motor spidveju u Fort Vortu, Teksas.

On je u svom “ford fjužnu” prešao 801 kilometar za tri sata, 29 minuta i 52 sekunde. Iako je ovo “Zatvaračeva” tek druga pobeda, ona ga je katapultirala u finale koje će se voziti za dve nedelje u Majamiju.

Ej-Ej-Ej Teksas 500 trka je dala i trećeg člana finalne trke, a to je Martin Trueks Mlađi, koji je zahvaljujući značajnom bodovnom saldu našao mesto u finalu, iako nema pobedu u fazi najboljih osam. Pre njih, kartu za Floridu je overio i Kajl Buš.

Trku u Teksasu je sa pol-pozicije započeo Kajlov mlađi brat, Kurt Buš. Međutim, već u prvom krugu Deni Hamlin i ruki Erik Džons su uspeli da ga prestignu. Samo krug kasnije Bred Keslovski i “Roudi Buš” imali su kontakt posle kog su obojica morali da odu na servis. Ovo je za “Bed Breda” bio veliki udarac, jer se po izlasku iz boksa našao tek na 38. poziciji, a on još nije obezbedio učešće u finalu, kao što je to uradio Kajl. Završnicu prve faze trke obeležio je “Srećko Harvik” koji je sjajnom vožnjom uspeo da prođe prvi kroz cilj ispred dve “tojote”, Trueksa Mlađeg i Hamlina. Četvrti je bio Kajl Larson, dok je osvajač pol-pozicije, stariji Buš bio tek peti ispred Džonsa i Meta Kenseta u “tojotama”. Među osvajačima poena bili su još i Rajan Blejni, Ostin Dilon i Danijel Suares.

Photo by Jonathan Ferrey/Getty Images

Posle restarta na početku druge etape, opet se najbolje snašao Hamlin. On je vodio sve do 93. kruga i ekcesa u kom su se našli Suares i Kejsi Kejn. Posle ponovljenog starta, Larson je uspeo da izbije na čelo kolone ispred Hamlina. Iako je na zlosrećan način eleminisan iz ovogodišnjeg doigravanja, Larson se trudio da pokaže svima da ipak zaslušuje više od eliminacije u top 12 fazi. Ostatak etape odvezao je u sjajnom ritmu i zasluženo ju je osvojio, iako mu faktički ništa ne znači. Ovaj stejdž je protekao i u ponovljenom duelu Čejsa Eliota i Hamlina, koji su imali neraščišćene račune iz prethodne trke, međutim većeg problema nije bilo. Pobednika su na cilju sledili “fordovi” Harvika i Blejnija, ispred Trueksa Mlađeg, Eliota i Hamlina. Kurt Buš se sjajno družao na sedmom mestu. Kenset, Džons i Dilon su poslednji koji su osvojili poene u ovom stejdžu.

U trećoj, najvažnijoj fazi činilo se da će Trueks Mlađi, koji je najviše krugova bio na prvoj poziciji (107), uspeti nekako da izvuče pobedu. On je imao dobro pripremljen auto i bio je neuhvatljiv na stazi. Veoma mirnu etapu prekinuo je Larson, koji je na 52. kruga do kraja izgubio kontrolu nad “ševroletom”, što je uzrokovalo plamen na njegovom autu. Larson se nije povredio, ali posle tog incidenta bile su istaknute crvene zastave u trajanju od deset minuta i 29 sekundi. Trueks Mlađi je odbranio prvu poziciju na restartu. Vodio je sve do 324. kruga, kada ga je prestigao Harvik sjajnim manevrom sa spoljne strane na ulasku u treću krivinu. Ovim je Harvik opravdao nadima “Zatvarač”, koji je dobio upravo zbog pobeda koje je osigurao tokom završnica. Iza njih su kraj karirane zastave prošli Hamlin i Kenset. Keslovski je uspeo da se dokopa pete pozicije i upravo on je prvi kandidat, što se bar poena tiče, da izbori poslednju kartu za finale. Blejni je bio iza njega, dok je Eliot završio osmi. Kajl Buš je posle slinih problema bio 19, a sedmostruki i prošlogodišnji šampion Džimi Džonson tek 27.

Kao što je rečeno, Trueks Mlađi, Kajl Buš i Harvik su obezbedili finale. Četvrti je Keslovski, koji ima 19 poena više od Hamlina, a ovaj beži svega tri poena Blejniju. Vozačima “ševroleta” Eliotu i Džonsonu u poslednjoj i pretposlednjoj trci u šampionatu treba jedino pobeda kako bi se našli u finalu. Za mladog Eliota to izgleda nestvarno, međutim branilac titule je upravo u prošlogodišnjem finalu pokazao da niko nikad ne treba da ga potceni.

Ovo je inače bila jedna od najtoplijih trka voženih u Teksasu. Čak 32 stepena Celzijusa bila je temperatura staze, dok je u vozačkim kabinama išla i do 49,5 C. Prosečna brzina bila je oko 230,5 km/h, uz osam perioda opreza koji su oduzeli 40 krugova.

Sledeća trka, Kan-Am 500, vozi se u nedelju s početkom u 20:30 na Feniks međunarodnom trkalištu, Avondejl, Arizona.