Žene i Oriola motivisani za nastup na domaćem terenu

Tim Kraft-Bambu Lukoil osnovali su Englezi, sedište mu je u Hong Kongu, ali zahvaljujući Pepeu Orioli, Đordiju Ženeu i „seatima“ s kojima se trka u TCR seriji, takmičarsku rundu u Valensiji može da smatra svojom domaćom. Nema ničeg prirodnijeg od nade obojice španskih vozača da na španskoj pisti mogu da pobede u španskim automobilima. Naravno, na zadovoljstvo španske publike.

Na pisti lociranoj 20 kilometara zapadno od Valensije voze se trke najprestižnijih turing i moto kategorija, ona je i jedno od mesta održavanja predsezonskih F1 testova. Ima prohtevnu konfiguraciju i 14 krivina najrazličitijih tipova, od dugih i brzih do ukosnica.

Oriola je posle Šangaja pao na četvrto mesto u šampionatu, ali je sezona tek na početku i vodeći nisu predaleko odmakli. Rešen da iskoristi domaći teren, prevaziđe malere i pokaže tempo sa Sepanga i trke 2 u Šangaju, Katalonac je posebno motivisan da zablista u Valensiji.

Pepe Oriola (ESP) SEAT León Racer, Team Craft-Bamboo LUKOIL„Dolazi moja domaća trka i želim da dam sve od sebe, kako zbog navijača, tako i zbog situacije u šampionatu“, kazao je Pepe. „Na tabeli sam i dalje blizu vodećih, moram da se potrudim da u Valensiji postignem dobre rezultate. Ubeđen sam u mogućnosti automobila, ali će konkurencija biti žestoka. Svim silama ću se potruditi da izvezem dobro vreme u kvalifikacijama, kako bih mogao dobro da startujem. To će biti ključno za moj vikend u Valensiji.“

Iz sličnog izvora motivaciju crpe i njegov Oriolin timski kolega i zemljak Žene, šestoplasirani u poretku vozača. Kao rutinirani takmičar i test vozač Seata, on je na stazi Rikardo Tormo izvezao nebrojene kilometre.

„Lepo je vratiti se u Španiju, naročito se radujem Valensiji, jer je to staza koju odlično poznajem“, rekao je osvajač trke 2 na Sepangu, vozač „leona“ #88. „Znam da će se navijačima dopasti naše trke. Nadam se da nas neće mučiti nijedan od problema koji smo susreli u Šangaju. Staza Rikardo Tormo dobro će ležati našim „seatima“ i ubeđen sam da možemo da se vratimo u formu koju smo prikazali u Maleziji.“

Race 2 Winner Jordi Gene (ESP) SEAT León Racer, Team Craft-Bamboo LUKOIL 8a842e3d9e14e083afed2e4fe437f972Treći pilot Kraft-Bambua, Sergej Afanasjev, na tabeli zauzima poziciju osam i posle mučnog vikenda u Kini, namerava da se u Evropi vrati u igru. „Frustriralo me je što nisam mogao da se ozbiljno suprotstavim konkurentima u Šangaju, zato me raduje vikend u Valensiji, to je prilika za revanš. Ekipa se ozbiljno potrudila da mi pripremi auto za ovu rundu, verujem da je učinjeno dovoljno kako bismo opet bili konkurentni“, izjavio je trkač iz Moskve.

Španska runda TCR Internacionalne serije ujedno je i početak evropske faze šampionata, tokom koje će u rasponu od svega pet sedmica biti vožene trke u Valensiji, Portimau, Monci i Salcburgu. Taj logistički i takmičarski izazov navijačima garantuje uzbudljiv turing program u maju.

Direktor Kraft-Bambua Ričard Kolmen podsetio je na nevolje s kojima se ekipa suočila i na zadatke koji joj predstoje: „U Šangaju smo bili malerozni, snašli su nas problemi s motorima koji su nas sprečili da izazovemo vodeće. Sledi nam nova runda, ponovo smo pripremili automobile i verujemo da će biti poboljšanja. Vraćamo se u Evropu, na staze koje bolje poznajemo. Još nam je mnogo posla ostalo tokom idućeg meseca, ali dajemo sve od sebe.“