Zvanično: Pepe Oriola ne startuje u nedelju

Pepe Oriola se neće pojaviti na trkama poslednje runde Svetskog šampionata turing automobila 2014. Njegov auto je u Q1 kvalifikacionoj sesiji pretrpeo ozbiljna oštećenja na prednjem delu šasije i Kampos rejsing nije u stanju da ga osposobi za nedelju, potvrdio je tim menadžer Đoan Orus.

Oriola je doživeo crni petak na Dalekom istoku: slupao se dva puta, na treningu i u Q1 sesiji. Njegov „kruz“ je posle prvog udesa opravljen i spremljen za kvalifikacije, uprkos žestokoj nestašici rezervnih delova kod Kampos rejsinga, ’premošćenoj’ pozajmicom od Minih motorsporta. Međutim, drugi incident dokrajčio je takmičarski vikend 20-godišnjeg vozača iz Barselone.

070_ORIOLAPepe se slupao u krivini Materniti, već u svom prvom brzom krugu u Q1 segmentu, što je uzrokovalo ozbiljna oštećenja prednje. Španski vozač nije potvrdio pretpostavku da su njegove gume bile isuviše hladne, ali nije mogao da objasni šta je uzrokovalo taj udes. Štaviše, on tvrdi da je u sesiju ušao obazrivo.

„Mislim da sam zaprljao gume, nisam posebno forsirao, ali je auto pravo niotkuda iznenada počeo da preupravlja i ja sam bio nemoćan“, objasnio je Oriola, koji je puno očekivao od povratka u WTCC posle jednogodišnje trkačke pauze. Sedmi na testu i peti na prvom treningu, dokazao je da mu brzina ne nedostaje, ali se Makau u njegovom slučaju pokazao kao pogrešno mesto za debitantski nastup u TC1 automobilu.

„Petak mi je bio baksuzan. Barem se ne borim za titulu. Prvi udes (na treningu) bio je moja greška i posle njega sam želeo da budem pažljiviji i sačuvao sam dva kompleta guma za prolaz u Q2. Ponekad se sve uroti protiv vas i petak je bio jedan od tih dana.“

006_ORIOLAUšavši u WTCC 2011. godine, Oriola je postao najmlađi vozač u istoriji šampionata. Dve godine kasnije postao je i najmlađi osvajač jedne trke FIA svetskog prvenstva. Tokom tri pune sezone provedene u WTCC-u, Pepe je ubeležio pobedu u Marakešu 2013. i još pet puta izašao na podijum, uključujući onaj za drugo mesto na prošlogodišnjoj trci u Makauu, koja mu je do ovog vikenda bila poslednja u WTCC karijeri.

„Ševrolet“ #74, inače auto u kojem se tokom sezone takmičio Dušan Borković, neće se pojavljivati tokom ostatka završnog WTCC trkačkog vikenda. Za Kampos rejsing se u nedelju trkaju Igo Valente u TC1 klasi i tri „seat leona“ u TC2T kategoriji.