U 2015. ukupno pet “C-elizea”, dva privatna

Prva sezona Sitroen rejsinga u Svetskom šampionatu turing automobila bila je superuspešna. Francuski tim osvojio je konstruktorsku titulu, a njegovi vozači Hose Marija Lopes, Ivan Miler i Sebastijan Leb završavaju sezonu na prva tri mesta u generalnom plasmanu.

U 2015. godini Sitroen će se ponovo takmičiti sa tri fabrička automobila “C-elize” u bojama generalnog sponzora “Total”. Personalni sastav ekipe ostaje isti, jer se ne menja postava koja dobija.

“U potpunosti smo zadovoljni našim vozačima, oni nisu ni razmišljali da bi nekuda mogli da odu, pa nam je bilo lako da to pitanje rešimo”, objasnio je Iv Maton.

bigm_389_PRESS_CONFERENCE“Hose Marija Lopes imao je savršenu sezonu zahvaljući nepokolebljivoj posvećenosti. On je utro put novoj generaciji vozača, ali će sada morati da brani titulu od izuzetno motivisanih vozača, među kojima će biti i njegove timske kolege”, nastavio je direktor Sitroen rejsinga. “Uprkos naporima koje je ulagao čitave godine, Ivan Miler je ostao uskraćen za uspehe. On jedva čeka da počne nova sezona i da se bori za svoju petu titulu. Sebastijan Leb uspeo je da osvoji svoje prve trke u debi sezoni u novoj disciplini i 2015. će se potruditi da bude bolji. Iako je prelazak sa relija na kružne staze bio veliki izazov, on pokazao da ima sve potrebne kvalitete da bude jedan od najboljih vozača u ovom takmičenju.”

Premda se govorilo o proširenju fabričke ekipe Sitroena na četiri automobila u 2015, ovaj tim ostaće tročlani. Međutim, ostvariće se pretpostavka da će dogodine u WTCC ući i satelitski tim, kome će Sitroen poveriti svoja dva “C-elizea”. Kako se odavno nagoveštavalo i verovalo, taj tim biće Sebastijan Leb rejsing (SLR), čiji je osnivač devetostruki reli šampion.

wtcc20141025053“Otkako je stvoren, SLR je sakupio veliko znanje na međunarodnim autodromima, kako u GT, tako i u trkama prototipova. Ulazak u WTCC označiće novu fazu u razvoju tima”, objasnio je Leb. “Nisam puno razmišljao kad se stvorila prilika za učešće u Svetskom turing šampionatu 2015. godine. Otkako su u prvenstvo ušli TC1 automobil, ono izaziva sve više pažnje i to je odlično. Pravo je vreme i mesto da se Sebastijan Leb Rejsing uključi u WTCC.”

“Dva “C-elizea” poverićemo SLR-u, to je bio očigledan izbor”, dodao je Maton. “Ti automobila biće kao novi, sa obnovljenim šasijama iz 2014. i svim unapređenjima koja naredne sezone uvodimo u fabričke automobile. Sada je na timu na finalizuje dogovore oko vozačke postave, ali svi zajednički radimo na tome da jedan od njih bude Ma Ćinghua, jer mislimo da je on zaslužio da nastavi karijeru sa Sitroenom. Njegove performanse pokazuju da zaslužuje priliku da se trka u celoj sezoni 2015.”