Atila Taši u “siviku TCR” na 24 sata Fudžija

Vozač KCMG “honde” u Svetskom kupu turing automobila, Atila Taši, dobio je prvo endurans zaduženje u Japanu.

Mađarski tinejdžer biće jedan od pilota u četvoročlanoj postavi KCMG “sivika TCR” na 24-časovnoj trci Super Taikju serije na Fudži spidveju.

Kolege u ekipi biće mu osnivač ekipe Pol Ip, pobednik 24 časa Le Mana u LMP2 klasi 2015. Metju Hauson i Džoš Bardon.

“Fudži 24 sata potpuno se razlikuje od svega na šta sam naviknut”, kazao je 19-godišnji Taši. “Trka je mnogo duža od onih koje uobičajeno vozim, naravno auto mora da bude savršen tokom celog dana, o čemu i mi vozači u nekom trenutku moramo da se staramo. Vozio sam samo jednu 24-časovnu trku, i to pre tri godine, i atmosfera na njoj je potpuno drugačija.”

Tim KCMG (KC motorsport grupa) osnovan je 2007. godine sa sedištem u Hong Kongu, početno je delovao u azijsko-pacifičkoj oblasti. Bavi se GT, turing i formula trkama, a zahvaljujući WEC i WTCR nastupima stekao je ime i na globalnoj sceni.

Super Taikju je popularna japanska GT/turing endurans serija, u kojoj 24-časovna trka na Fudži spidveju predstavlja vrhunac sezone. Prošle godine ona je privukla preko 35.000 gledalaca.

Takmičarski vikend 24 časa Fudžija počinje u petak, 31. maja, a sama trka startuje u subotu, 1. juna. Na njoj će glavni suparnici u TCR klasi biti Honda i Audi.