Berton slavio u Saudijskoj Arabiji, na podijumu Mihelis i Koronel

Vozač Komtuju rejsinga Natanel Berton pobednik je pretposlednje trke sezone Svetskog kupa turing automobila u Saudijskoj Arabiji.

On je startovao sa pol-pozicije i vodio tokom cele distance, u nekoliko navrata je bio ugrožen od Norberta Mihelisa, ali je uspeo da zabeleži drugi trijumf u sezoni.

Drugi je kroz cilj prošao Mihelis, a na treći stepenik podijuma se poepo Tom Kornel, kojeg je u samom finišu propustio Franko Đirolami.

Šampion TCR Evropa sjajno se borio na stazi, nekoliko puta ušavši u ozbiljan klinč sa Mihelisom, ali kako na poslednje dve WTCR runde ne osvaja bodove, tim je želeo da propusti Koronela.

Peto mesto osvojio je Žil Magnus, koji je krug pre kraja izgubio tu poziciju od Mikela Askone, ali ju je hrabro vratio nekoliko krivina kasnije.

Novi WTCR šampion je pokazao dozu agresivnosti u duelu sa Magnusom, a njihov incident će biti isražen posle trke. Magnus je pored karirane zastave prošao kao peti, ispred Askone, a sedmo mesto zauzeo je Katsburg, koji takođe ne osvaja bodove.

Gost u BRC rejsingu imao je odličnu borbu sa Viktorom Davidovskim, koji je završio u svoju korist, Makedonac je kroz cilj prošao kao osmi, ispred Roba Hafa.

Nestor Đirolami je startovo sa začelja, probio se do 11. mesta, a na polovini distance propustio ga je timski kolega Esteban Gerijeri.

Dvanaesti je bio Ahmed Kaled Binkajen, ispred Tijaga Monteira, a Atila Taši je napravio grešku na startu, zbog koje je izlazilo i sigurnosno vozilo. Mađar je išao u boks, vratio se na stazu, ali je posle polovine trke ponovo posetio garažu tima Engstler. Prvi sprint nije završio ni Danijel Nađ.

Druga i poslednja trka sezone vozi se od 20.15.