Magnus slavio na Džedi, Davidovski zadržao Askonu iza sebe i osvojio drugo mesto


Vozač Komtuju rejsinga Žil Magnus pobednik je poslednje trke sezone Svetskog kupa turing automobila.

Njemu se sreća osmehnula posle incidenta u prvom krugu između Atile Tašija, Franka Đirolamija i Nikija Katsburga, kad je preuzeo vođstvo i tu proveo ostatak trke.

Viktor Davidovski završio je trku kao drugi, odakle je i krenuo. On je na startu pao u plasmanu, ali je pomenuti incident i njemu pomogao. Makedonac se hrabro borio protiv novog svetskog šampiona Mikela Askone, koji ga je napadao, ali nije uspeo da ga slomi.

Askona je kroz cilj prošao treći, ispred Norberta Mihelisa i Roba Hafa.

Pretendent na vicešampionsku titulu Natanael Berton više od polovine distance se borio sa Hafom, a ta bitka se na kraju završila kontaktom, što je Francuzu polomilo točak i potopilo nadu da može da bude drugi na kraju sezone. Kako je “audi” ostao nasred staze, intervenisalo je sigurnosno vozilo iza kojeg se trka i završila.

Tom Koronel je kroz cilj prošao kao šesti, a Danijel Nađ je pred sam izlazak sigurnosnog vozila savladao Nestora Đirolamija za sedmu poziciju.

Posle odustajanja Bertona, Đirolamiju bodovno nije značilo gde će da završi, a kroz cilj je prošao osmi, ispred Tijaga Monteira, Ahmeda Kaleda Binkajena i Estebana Gerijerija.

U generalnom plasmanu najbolji je Askona, koji je još juče obezbedio naslov, drugi je Đirolami, treći Berton, ispred Mihelisa i Magnusa.

Naredne sezone Svetskog kupa turing automobila u ovom obliku neće biti.