Davidovski posle podijuma u WTCR: Nisam očekivao ovakav rezultat, sve mi deluje kao san

Makedonski automobilista Viktor Davidovski gostovao je u zadnje runde Svetskog kupa turing automobila, a na poslednjoj trci je uspeo da se popne na podijum i to na njegov drugi stepenik.

On je stratovao sa drugog mesta i odmah izgubio nekoliko pozicija. Posle incidenta i odustajanja tri vodeća vozača, Davidovski se vratio na poziciju sa koje je krenuo.

Makedonac se srčano borio i držao novog WTCR šampiona Mikela Askonu iza sebe skoro pola distance, a posao mu je donekle olakšan izlaskom sigurnosnog vozila, iza kojeg je trka i završena.

“Pogrešio sam na startu, jednostavno je pritisak bio prevelik. Za sve vozače je Džeda bila nova staza, a za mene je bilo i novo iskustvo sa dve trke ju jednom danu”, rekao je Davidovski za Derbi.mk.

“Svi smo bili prinuđeni da taktiziramo u prvom sprintu, a onda da damo sve od sebe u drugom. Znao sam da ću, ako ostanem napred, imati brži auto u smislu da neću imati smetnje na aerodinamici. Ispostavilo se da su svi pravili greške u drugoj trci, pa sam imao priliku da postavim svoj ritam. Kao vozač sa specijalnom pozivnicom imao sam dodatnu težinu, a već sam pričao da specifikacija mog “audija” nije poslednje generacije. Nisam očekivao podijum. Sve mi deluje kao san, koji se ostvario, ali će mi biti potrebno vreme da mi sve slegne”.

On je otkrio i da su pripreme za 2023. već u toku.

“Predstoji mi test sa nadogradnjama za narednu sezonu. Prvi put ću voziti auto po najnovijoj specifikaciji. Komtuju je sjajan tim, veoma su profesionalni i imamo odličnu atmosferu. Hvala im za priliku koju su mi pružili i nadam se da ću imati još mnogo prilika da obradujem svoje navijače”.

Davidovski se zahvalio braći Đirolami sa kojima je radio tokom cele sezone, kao i svojoj porodici i sponzorima.