Đirolami osvojio pol-poziciju u Alzasu, Benani kreće prvi u drugom sprintu

Photo Frédéric Le Floc’h / DPPI

Argentinac Nestor Đirolami u “hondi sivik” osvojio je pol-poziciju za prvu trku WTCR vikenda u Alzasu.

On će krenuti ispred Nataela Bertona i Mikela Askone, a kvalifikacioni format za vikend na Ano du Rinu ostao je isti, uprkos činjenici da nema pet automobila Cijan rejsinga i da je samo 12 takmičara došlo u Alzas.

U prvom pokušaju u Q1 najbrži je bio Magnus sa vremenom kruga 1,27:590, dok Koronel, Taši i Đirolami nisu odmah izašli na stazu.

Drugo mesto držao je Haf, ispred Benanija, ali je Koronel u prvom brzom krugu izbio na treću poziciju.

Askona je posle zamene pneumatika vozio 1,27:664, što je bilo dovoljno za teće mesto, dok je prvu poziciju od timskog kolege preuzeo Berton.

U poslednjim minutima Q1 Monteiro je iznenadio sve i izbio na drugu poziciju, a Đirolami i Taši su potisnuli Askonu na petu poziciju.

Dobar tempo pokazao je i Haf, koji je bio bolji od Monteira za 0,143 sekunde, ali Bertonovo vreme niko nije uspo da sustigne.

Askona je u finišu sesije uspeo da izbije na treće mesto, ispred Monteira i mihelisa, šesti je bio Magnus, sedmi Đirolami, a osmi Taši. Deveto vreme postavio je Koronel, ispred Benanija, Gerijerija i Nađa.

U drugi deo kvalifikacija prošli su, dakle, svi vozači, a organizator nije želeo da odustane od zadatog formata, pa su ponovo svi bili na stazi.

Gerijeri je prvi spustio vreme kruga na ispod 1,27 , a odmah za njim je to pošlo za rukom i Đirolamiju. Sa zaostatkom od 0,402 sekunde iza njih je ostao Magnus, zatim Koronel, Monteiro i Mihelis.

Akosna je u poslednjim trenucima Q2 skočio nna treće mesto, pa su u Q3 prošli Širolami, Gerijeri, Askona, Berton i Magnus.

Monteiro će u prvu trku ući sa šestog mesta, sipred Koronela, Mihelisa i Hafa, dok je Benani desetim vremenom obezbedio pol-poziciju za trku 2.

U obe trke će sa 11. pozicije startovati Taši, a sa 12. Nađ.

U trećem delu kvalifikacija najbrži je bio Đirlami, ispred Bertona, Askone, Gerijerija i Magnusa.

Prva trka je na programu sutra od 11.15.