Gerijeri: Neverovatan je osećaj podeliti podijum sa timskim kolegama i prijateljima

Honda se vratila na velika vrata u igri za titulu u Svetskom kupu turing automobila.

Odličan tempo “sivika” i težinski hendikep glavnih konkurenata iskoristio je Esteban Gerijeri sa dve pobede, a Tijago Monteiro i Nestor Đirolami pridružili su mu se na podijumu u trci 3.

“Neverovatan je osećaj dva puta pobediti i podeliti podijum sa timskim kolegama i prijateljima. Prva trka je bila prilično konforna, uspeo sam da napravim razliku i kontrolišme trku. U drugoj trci dsam zakačio travu, bila je prava drama zu trećoj krivini, ali sam posle toga uspeo da se vratim u ritam. Posle trke nismo imali vremena da prekontrolišemo sve delove auta, zato što nije bilo vremena. Treća trka je zapravo bila komplikovana. Osećao sam vibracije od splitera i poremećen balans. Mnogo mi je pomogla podrška ekipe iza mene”, ispričao je Gerijeri.

Monteiro je potencijalno imao šansu za dobar plasman i u trci 1, ali je zbog promene motora startovao sa začelja i na cilj stigao kao 14.

“Cela ekipa Minih motorsport je bila fantastična, radoili smo tačno onako kako je trebalo i veoma sam ponosan zbog toga. U prve dve trke je bilo mnogo izazova, ali smo konačno pokazali potencijal sa podijumom u trećoj trci. Mehaničari su bili pod velikim pritiskom, ali su dokazali da sjajno rade u takvim uslovima, što je prelepo za videti”, dodao je Monteiro.

Đirolami je posle horo-udesa u Slovačkoj uspeo da tsartuje u Mađarskoj, ali je u drugoj trci ponovo bio žrtva udesa. Mihaničari Minih motorsporta uspeli su da mu osposobe auto za trku 3, u kojoj je bio treći.

“Napravio sam mnogo posla mojim mehaničarima u poslednje dve nedelje. Podijum u trci 3 je isključivo njihova zasluga, jer je bilo neverovatno da pripreme automobile između dve trke i da se nas trojica popnemo na podijum. Esteban je imao odličan vikend, svi ga podržavamo, zaslužio je to”, kazao je Đirolami.

Četvrti pilot japanskog brenda Atila Taši na domaćem terenu je osvojio jedno peto, jedno osmo i jedno šesto mesto.

“Emocije su mi pomešane posle ovog vikenda. Osvojili smo pregršt bodova, zbog čega sam veoma srećan, ali mi je žao što nisam uspeo da se popnem na podijum na domaćoj stazi. Imao sam najbolji start u dosadašnjem delu sezone u trci 3, ali sam izgubio duel sa Tijagom koji je startovao još bolje. U prvoj trci mi je auto dosta preupravljao, a u drugoj sam skoro izguran sa staze. Mislim da to nije bila fer borba”, ispričao je Taši.