Rene ‘kvatro’ Rast: Na Zolder sam došao sa 47 boda zaostatka, odlazim s prednošću od 19!

Kada Rene Rast uđe u seriju pobeda, njegovi suparnici mogu samo da se pitaju kada će se niz završiti.

Ovo nepisano DTM pravilo dobilo je novu potvrdu tokom dva uzastopna takmičarska vikenda na Zolderu. Na njima je dvostruki i aktuelni šampion serije osvojio sve četiri trke i 109 od mogućih 112 poena!

Audijev superstar time je izveo i preokret na tabeli i poveo u generalnom plasmanu. U Belgiju je doputovao zaostajući 47 poena za tadašnjim liderom Nikom Milerom. Devet dana kasnije, napustio ju je sa 19 poena više od Švajcarca.

Ovo remek delo – obrt “težak” 66 poena – Rast nije očekivao. U jednom trenutku i sam je počeo da veruje da neće moći da odbrani svoju krunu, a postojala je mogućnost da on u Belgiji ispadne iz igre za tron, te da u njoj ostanu samo Abtovi vozači Miler i Robin Frajns.

Međutim, kako je Miler, dotle najstabilniji pilot sezone, na Zolderu naprasno izgubio kvalifikacioni tempo i kako je Frajns propustio da završi polovinu belgijskih trka, tu je bio Rast da takvu situaciju maksimalno iskoristi.

On je u prošlu subotu prvi u sezoni izašao na vrh tabele, a koliko njegovih sadašnjih +19 vredi u bici za tron, videće se na finalu na Hokenhajmringu. Tamo je na raspolaganju još najviše 56 poena (po 25 za svaku pobedu i po 3 za svaku pol-poziciju).

“Da se igra ovako promeni, da dođem sa četrdesetak bodova manje od Nika, a da sada vodim u šampionatu sa skoro 20 više od njega, to verovatno niko ne bi očekivao, čak ni ja”, kazao je Rast. “Zamalo da osvojimo maksimalno moguć broj bodova u četiri belgijske trke!”

“Došavši u Belgiju prošle nedelje, iskreno nisam očekivao da ćemo ipak moći da osvojimo titulu jer kod nas ove godine jednostavno sve nije bilo dovoljno dobro.”

“Cele godine su Tim Abt i posebno Niko i Robin bili vrlo jaki. Vozili su odlične kvalifikacione krugove, osvajali pol-pozicije ili u najmanju ruku startovali iz prvog ili drugog reda, i postizali su rezultate i u trkama. A mi smo uvek zaostajali i ja sam morao da nadoknađujem zaostatak.”

“Nije bilo indicija da bismo odjednom mogli da preokrenemo stvar. To niko nije očekivao, čak ni ja. Očigledno, stvari brzo mogu da se promene – kao što smo i videli – a ja sam veoma srećan zbog situacije u kojoj sam sada.“

Rast sada ima šest trijumfa u tekućoj sezoni, a ukupno 23 u DTM karijeri koja traje nepunih pet godina.

Ovim postignućem on se po broju osvojenih trka izjednačio sa Matijasom Ekstremom, s kojim deli status najuspešnijeg Audi DTM vozača svih vremena (u Ekstremov bilans nisu upisane dve pobede u kvalifikacionim trkama, koje su ranije bile deo takmičarskog formata).

Takođe, Rast je treći na večnoj listi DTM pobednika. Samo su Bernd Šnajder (43) i Klaus Ludvig (37 osvojenih trka) zabeležili više trijumfa.

Rast nije ni skrivao da mu je cilj da Ekstrema dostigne, a potom i nadmaši.

“Oduvek sam govorio da je jedan od mojih ciljeva i da sustignem Matijasa po broju pobeda. Sad smo izjednačeni, a u isto vreme smo najuspešniji Audi DTM vozači. Dakle, sledeći korak je da osvojim još jednu trku i postanem najuspešniji vozač Audija svih vremena!”

“Svakako, rekao bih da je DTM drugačiji u poslednjih nekoliko godina. Ranije, i na DTM početku, bilo je više automobila i takmičara i bilo je luđe.”

“Mislim da pobeđivanje na DTM trkama u tim automobilima, u ranim dvehiljaditim ili početkom ove decenije, svakako nije bilo tako lako kao što je možda sada. Očigledno, drugačiji su uslovi, ali sam veoma srećan što sam izjednačio Matijasov rekord”, dodao je Rast, koji će iduće godine verovatno voziti Formulu E.