Gerijeri: Odigraćemo kišni ples na Aragonu, kiša bi ublažila dejstvo dodate težine

Blistav kvalifikacioni tempo “hondi sivik” Minih motorsporta na WTCR rundi u Mađarskoj nije mogao da prođe “nenagrađen” maksimalnom kompenzacionom težinom za peti takmičarski vikend na Motorland Aragonu.

Rezultatski, mađarski vikend bio je Hondi najuspešniji od svih voženih u 2020. godini.

Međutim, dodatak od 60 kilograma i konfiguracija 5.435 metara dugačke španske piste, koja se sa svoja dva dugačka pravca bitno razlikuje od Hungaroringa, navode Hondine WTCR pulene da špansku etapu serije doživljavaju kao krupan izazov.

WTCR prvi put dolazi na Motorland Aragon, a to je i prva poseta globalne turing serije Španiji od 2012. godine. Trojica od četvorice Minihovih musketara imaju prethodno iskustvo na ovoj stazi, bilo takmičarsko ili stečeno na testovima.

Esteban Gerijeri je najbolje pozicionirani Hondin trkač. Tokom briljantnog vikenda u Mađarskoj osvojio je dve pol-pozicije i dve trke i inkasirao krupnih 69 bodova, što je najbolji skor viđen u tekućoj WTCR sezoni. On ga je i doveo do drugog mesta u generalnom plasmanu, a Argentinac sada ima više pobeda od bilo kog drugog WTCR vozača (devet).

WTCR vicešampion iz 2019. trkao se na Aragonu u Svetskoj Reno seriji 2009. i 2010, zajedno s timom tu je testirao u predsezoni, ali je svestan da će teško uspeti da ponovi ono što mu je pošlo za rukom u Budimpešti.

Photo Paulo Maria / DPPI

Gerijeri analizira: “Imamo ranije ovogodišnje iskustvo sa Aragona, ali je tada skoro sve vreme bilo mokro, a to nam je bio i prvi test na novim Gudjir gumama za ovu godinu. To je definitivno bilo od pomoći, ali čak i uz saznanja stečena na tom testu, ovog vikenda će nam svakako biti teško da budemo konkurentni poput naših glavnih suparnika.”

“Odigraćemo mali kišni ples nadajući se da će vreme biti na našoj strani, jer će to pomoći da se ublaži dejstvo kompenzacione težine koju ćemo nositi. Ali, kakvi god uslovi bili, pokušaćemo da izvučemo maksimum iz ovog vikenda kako bismo ostali u borbi za titulu.”

Nestor Đirolami je u Mađarskoj dva puta izašao na podijum i popeo se na četvrto mesto na tabeli.

Oprezan uoči Motorlanda, Bebu poziva na zajednički rad pilota “sivika”, pre svega u kvalifikacijama: “Ovaj vikend bi mogao da se pokaže izazovnim za nas. Imaćemo veoma težak automobil, pogotovu u poređenju s našim najbližim rivalima. Zato će biti vrlo važno da vrlo brzo razumemo setap i da imamo spremnu taktiku za kvalifikacije, u kojima će korist od zavetrine na pravcima biti značajna.”

“Dobro je što smo već testirali na Aragonu, tada je bilo prilično vlažno i ako uslovi budu isti, to će stvarno pomoći, ne samo kod podešavanja, već i neutrališući efekat kompenzacione težine. Mi smo u tim okolonostima prikazali naš potencijal u Mađarskoj. Zato se nadamo takvim uslovima, ali ako ih ne dobijemo, međusobno ćemo delotvorno sarađivati da iz vikenda izvučemo najbolje.”

Honda je okupirala podijum u trećoj trci na Hungaroringu, a na njegov drugi stepenik tada je izašao Tijago Monteiro, postigavši svoj najbolji rezultat u 2020.

Konačno zadovoljan jednim neproblematičnim vikendom, Portugalac prognozira da će Honda u Španiji morati da ide na ograničenje štete, jer bi joj pravci na Motorlandu bili hendikep sve i da nema dodate kilograme.

“Aragon je nov na kalendaru, iako je većina timova, uključujući i naš, tamo testirala i ima određeno iskustvo. To je sjajna trkačka pista, ali konfiguracija verovatno nije baš najbolja za naš automobil budući da postoje dva prilično dugačka pravca. Za nas će to biti izazov, pogotovu zbog prethodnih uspeha, koji sada rade protiv nas u vidu kompenzacione težine za Španiju.”

“Zato očekujem da ćemo tokom ovog vikenda pokušavati da ograničimo štetu i da pomognemo ekipi da osvoji što je moguće više bodova. Nadamo se da ćemo nastaviti u dobrom stilu posle Mađarske, ali moramo biti realni i mislim da bi ova runda mogla da bude teža. Kako god bilo, ja sam željam i motivisan da se pokažem najbolje što mogu”, poručuje Tijago.

Za razliku od svojih kolega, Atila Taši nije vozio predsezonski test na Motorlandu, već je stazu upoznao na simulatoru.

Photo Frédéric Le Floc’h / DPPI

Taši ističe kako će za njegov španski rezultat ključna biti priprema na dva subotnja treninga: “Definitivno će morati da se uči mnogo i brzo, moraću prvi put da učim stazu na treningu jer ja na njoj ranije nisam vozio. Pre početka trkačkog vikenda izveo sam sav pripremni rad koji sam mogao, ali ništa nije toliko dobro kao samo vreme na stazi. Zato će od ključnog značaja biti neproblematične vožnje tokom oba treninga.”

“Očekujem da će vikend biti posebno komplikovan s obzirom na to da će nam dva dugačka pravca izvesno otežati život. Svejedno, svi su visoko motivisani u taboru Minih motorsporta i daćemo sve od sebe da ponovimo moćne rezultate koje smo ove godine već postizali.”