Gerijeri: U Slovačkoj će nam verovatno biti teško, šanse za kišu u nedelju iznose 70%

U rasponu od dva vikenda, Svetski kup turing automobila održaće čak šest trka; ova serija počinje na Slovakija ringu, a odmah zatim se nastavlja na Hungaroringu.

Slovački vikend je prvi u godini na kom se voze tri trke, što će biti praksa do kraja sezone, u Mađarskoj, na Motorland Aragonu i Adriji. U svim tim slučajevima startne rešetke biće formirane po specifičnom postupku: Q1 runda donosi i poene petorici najbržih, ali i definiše startni raspored za trku 1.

Tri trke po vikendu daju i više prilika da se nadoknadi propušteno, a klijentski tim Honde, Minih motorsport, ima za čim da žali kada se osvrne na rezultate s Nirburgringa. Problematičan dan bila je subota: “sivik tajp R TCR” automobili nisu imali dovoljnu brzinu na pravcu i to se videlo po lakoći s kojom su ih obilazile moćne “lynk&co03” mašine.

Osim toga, dogodio se i nedopustiv kiks. Ako zbog manjka brzine Nestor Đirolami i nije mogao da pobedi, onda njemu i timu svakako nije smelo da se dogodi da pre izlaska na startnu rešetku izveze tri probna kruga i dva puta prođe kroz pitlejn, što je propisima zabranjeno. S 30 sekundi penalizacije Bebu je ostao bez podijuma i ti bodovi mogli bi opasno da mu zafale u šampionskoj trci. On je i dalje drugi u generalnom, ali sa 31 poenom manje od Jana Erlahera.

Photo Florent Gooden / DPPI

“Pobeda na Zolderu, pol-pozicija na Nirburgringu – sjajan start sezone zasad, ali prošle su tek dve runde i takvu formu moramo da nastavimo da bismo ostali na vrhu u borbi za titulu”, rekao je Argentinac, čiji se herojski rekordni kvalifikacioni krug na Severnoj petlji izvezen po mraku još pamti.

“Trudimo se zaista mnogo da izvučemo maksimum potencijala za iduće dve runde jer je mnogo bodova u igri tokom iduća dva vikenda. Imam lepe uspomene iz Slovačke i Mađarske 2019, pobeđivali smo na obema stazama, nadam se da slične rezultate možemo da postignemo i ove godine.”

Pre dve nedelje, Esteban Gerijeri je sa “sivikom tajp R” upisao dve pobede u Nemačkoj, jednu u prvom WTCR sprintu, drugu u TCR klasi kao član posade Fugel motorsporta na 24 sata Nirburgringa.

Esteban ističe drugačiji koncept runde sa tri trke i značaj Q1 faze kvalifikacija: “U Slovačkoj moramo da startujemo iz trka. Q1 runda je dodatno važna ovog vikenda i to će zahtevati nešto više rizika. Auto mora da bude na optimumu od prvog trenutka kvalifikacija kako bismo imali preduslove za moćan vikend. Tri trke su dobra prilika da nadoknadimo izgubljeno u borbi za titulu, pogotovu s pozitivnim zamahom iz Nemačke kao osnovom.”

Photo Clément Marin / DPPI

“Ne znamo kolike su nam šanse, malo jasniju sliku imaćemo u subotu, ali moram da priznam da nemam posebno pozitivna očekivanja. Mislim da Hjundai vozači ovog trenutka mogu da budu mnogo srećniji nego mi u Hondi. Borićemo se s onim što imamo na raspolaganju, ali će nam vikend verovatno biti težak, a performanse će trpeti iz očiglednih razloga, zbog kompenzacionih težina i BoP-a. Ne osvrćem se na političke aspekte, tu sam i usredsređen sam na vožnju.”

Sasvim je moguće da će u nedelju sve trke biti vožene po kiši. Esteban komentariše: “Ima i drugih vozača koji su dobri na kiši, ne volim je samo ja. Ona može da učini uslove nepredvidljivijim za vozače, za podešavanja, za inženjere. Prognoza kaže da ima 70% šansi za kišu, ali uslovi mogu da budu i mešoviti, a to takođe može da bude zanimljivo TV gledaocima jer najčešće ima više borbi. Ne znam šta nas očekuje, ali sam spreman da dam sve od sebe.”

Atila Taši ima zanimljiv bilans u dosadašnje četiri WTCR trke: dva podijuma i dva incidenta. Treća mesta osvajao je i na Zolderu i na Nirburgringu, ali je na obe ove staze imao i udese. U Belgiji je on skrivio sudar, u Nemačkoj ga je udario Santjago Urutija. Mađar je trenutno sedmi u generalnom i priželjkuje jedan neproblematičan takmičarski vikend u Slovačkoj.

“Početak sezone je bio dobar, a najviše sam zadovoljan time što smo pokazali tempo na dve veoma različite staze”, ocenio je 21-godišnji Taši. “Prošle godine mi Slovačka nije bila naklonjena, ali mi činjenica da smo ovu godinu počeli moćno uliva samopouzdanje da možemo da nastavimo niz podijuma za Minih motorsport.”

“Ovih nekoliko nedelja su mi važne. Prvo zato što treba da izađem na kraj s kondenzovanim trkačkim vikendom sa tri trke, što znači da moramo da budemo spremni od početka prvog treninga. A zatim ću pažnju usmeriti ka mojoj domaćoj rundi sedam dana kasnije.”

Tijago Monteiro je trenutno najslabije rangirani pilot Honde u Svetskom kupu turing automobila. Najlepši čas njegove sezone nema veze sa WTCR, već se odnosi na pobedu na trci Nirburgring 24H, u posadi “honde” u kojoj je su bili i Gerijeri i lider TCR Nemačka Dominik Fugel.

Poput timskog kolege Tašija, ni Tijago nije osvojio ni bod na slovačkoj WTCR rundi 2019, ali je na stazi u Orehovoj Potonji pobedio s “hondom” TC1 specifikacije u Svetskom turing šampionatu 2016.

Foto: Gruppe C Photography

“Start sezone je svakako bio intenzivan, ali ne onakav kakav sam ciljao”, ocenio je Portugalac. “Nisam osvojio poene koje sam želeo, niti sam uspeo da prikažem potencijal koji imamo. Sad nas čekaju važne nedelje, jedina dva uzastopna trkačka vikenda u 2020, koji će verovatno odigrati veliku ulogu u oblikovanju naše sezone.”

“Dobro je što se vraćamo na staze koje su nam poznatije. Ostavićemo za sobom probleme u kvalifikacijama na prethodne dve runde koji su bili van naše kontrole i probaćemo da izvezemo moćan vikend. Naši predsezoski testovi uključili su i Slovakija ring u avgustu, tako da imamo dobra skorašnja iskustva sa ove staze, što bi trebalo da nam bude od koristi.”