Lada sport Rosnjeft razmatra celosezonski nastup u WTCR za 2022.

Lada sport Rosnjeft vratila se na svetsku turing scenu na WTCR finalu u Sočiju sa dva automobila koja su vozili Kiril Ladigin i Mihail Mitjajev.

“Vesta” je bila ubedljivo najteža na stazi. Vozači su bili transparentni, mada realno i nisu imali šanse da se umešaju u borbu za poene, ali su završili obe trke.

Očekivano, počelo je nagađanje da li bi Lada mogla da se pojavi u WTCR i 2022.

“Još nismo deoneli nikakvu odluku”, rekao je Artem Tolokonjikov, šef ekipe.

“Razmatramo mogućnost da se trkamo u WTCR 2022, ali to ćemo znati tek na proleće iduće godine. I Lada i kompanija Rosnjeft, kao i nekoliko ruskih brendova podržavaju razvoj auto-sporta. Za WTCR moramo da dobijemo kompletan troškovnik, broj prijavljenih automobila, kvalitet medijske podrške i sve ostalo što je potrebno za trkanje na tom nivou”

“Naravno, ukoliko neko bude želeo da bude naš klijent za WTCR, mi smo spremni da kompletno podržimo taj program”.

Tolokonjikov se osvrnuo i na debi njegovih automobila.

“Težina je ozbiljno smanjila brzinu, a Soči je staza sa veoma dugačkim pravcima. Vozači su primetili da su bili oko 1,5 sekunde sporiji po krugu. Najveći izazov su bile Gudjir gume, jer u TCR Rusija vozimo na Jokohami. Performanse su potpuno drugačije, a imali smo veoma malo vremena da razumemo tu razliku i nismo stigli da u potpunosti prilagodimo automobile”, dodao je on.

“Mogli ste da primetite da su naši vozači bili mnogo bolji u drugom sprintu, jer su se adaptirali na sve promene. Obojica su rekla da bi sigurno bili neuporedivo bolji da su imali još nekoliko dana za pripremu”.

1 Comment

  1. Lada Vesta je pravi TCR auto,steta sto ne ucestvuje ni u WTCR ni u TCR jer nisu nista manje losiji od ostalih.pratim Ruski TCR sampionat{kod njih je to super prodaksn} u kome ucestvuju isti automobili kao i u WTCR {osim hjundai Elantre }i vozaci Lade su skoro redovno na postolju.ove godine su bili dominantni.trke su veoma kvalitetne ,ponasanje vozaca korektno{za razliku od WTCRa I TCRa.uopste auto sport u rusiji je u velikom usponu,autodromi su fantasticni,sve klase su izuzetno popunjene a i trke izuzetne.predlazem da svim ljubiteljima automobilizma prate i Ruski sampionat na jou tybe platformi “RSKG TV “.pozdrav

Comments are closed.