Mihelis slavio na Mostu ispred Askone i Gerijerija, Erlaher i dalje vodeći u generalnom plasmanu

Vozač “elantre” Norbert Mihelis pobednik je druge trke na autodromu Most u Češkoj.

On je startovao sa drugog mesta i brzo prošao osvajača pol-pozicije Mikela Askonu u “kupri”. Poziciju je izgubio i Erlaher, i to od Gerijerija, koji se probio na treće mesto.

Na prvoj krivini ponovo je došlo do lančanog udesa. Tarkvini je udario u Urutiju, a kolateralna šteta su bili Haf i Taši. Na stazu je izašlo sigurnosno vozilo, ali je veoma brzo usledio prekid, jer nije bilo moguće brzo ukloniti sva vozila.

Na restartu se ništa u poretku nije promenilo, osim što je Verne dobio kaznu jer njegov auto nije bio na sva četiri točka na tri minuta pred ponovni start.

U nastavku sprinta bitka se vodila između Mihelisa i Askone za prvo mesto i Gerijerija i Erlahera za treće, ali nije došlo ni do kakve promene u plasmanu.

Peto mesto je pripalo Bertonu, sedmi je na cilju bio Miler, Engstler je osvojio sedmu poziciju, ispred Ferviša i Magnusa. Deseti je pored karirane zastave prošao Koronel, ispred Fulina, koji je zbog kršenja park fermea posle udesa u prvoj trci krenuo sa začelja.

I svi ostali vozači do 15. pozicije su osvojili bodove, jer je toliko njih završilo trku, a u poretku Monteiro 12, Boldiž 13, Verne 14. i Bjerk 15.

U generalnom plasmanu i dalje vodi Erlaher sa 126 poena, ali je sada drugi Gerijeri sa zaostatkom od 20 bodova, dok je Askona izbio na treću poziciju uz zaostatak od 26.

Sledeći WTCR runda planiran je već za naredni vikend na stazi Po Arno u Francuskoj.