Monteiro: Trkao sam se 2007. sa Francom Engstlerom, radujem se našoj novoj saradnji

Portugalski automobilista Tijago Monteiro preskočio je poslednje dve trke sezone 2021. zbog plućne infekcije, ali će se naći na startu nove sezone Svetskog kupa turing automobila.

On nastavlja saradnju sa Hondom, timski kolega mu ostaje Atila Taši, ali će “sivik” od ove godine servisirati ekipa Engstler motorsport.

“Uvek je teško kad ste primorani da preskočite trku, ali je u mom slučaju dobro što mi se to dogodilo na samom kraju sezone pa sam imao celu zimu za oporavak. Bilo mi je loše skoro do januara, a od početka godine sam polako počeo da se vraćam u formu. Polovinom februara sam se sasvim vratio u normalu. Sad sam skoro i zaboravio da se bilo šta dogodilo”, kaže Monteiro.

“Nastavak saradnje sa Atilom me raduje, veoma smo bliski i sjajno radimo zajedno. On je mnogo napredovao, uvek je brz, i mene motiviše da vozim na limitu, što je dobro i upravo ono što mi treba. Uvek je među nama pozitivna konkurencija”.

Monteiro je poželeo dobrodošlicu ekipi Engstler u Hondinu porodicu.

“Sarađivao sam sa mnogo ekipa otkako sam u Hondi, pre svega sa JAS motorsportom, zatim Butsen Žinion, KCMG, Minihom, a sad imam novi izazov sa novim timom. Engsler motorsport je izuzetno iskusna ekipa, znamo se godinama i na stazi i van nje, veoma su profesionalni. Čak sam se i takmičio sa Francom na početku moje turing karijere 2007. godine! Bio je džentlmen i profesionalac, raduje me saradnja sa njim”.

“Mislim da ćemo im biti od velike pomoći i Atila i ja, kao i cela ekipa JAS motorsporta. Nivo takmičenja je estremno visok, vozači su vrhunski i nema mnogo vremena da se uči i napreduje polako. Odradili smo obimne pripreme u predsezoni i nemam sumnje da ćemo biti spremni za start”.

Monteiro je otkrio da je ekipa bila dva dana na autodromu Most u martu, a da je Taši pre toga bio sam na testu u JAS motorsportu u Karvesini.

“Iako se, nažalost, nećemo takmičiti na Mostu, obavili smo veliki posao tamo. Uspeli smo da unesemo neke izmene u setapu, neka fina podešavanja, i sasvim smo spremni za start sezone”, završio je Portugalac.