Prve prijave za WTCR: Honda ostaje u seriji 2021. sa Gerijerijem, Đirolamijem, Monteirom i Tašijem

Prve potvrde učešća u Svetskom kupu turing automobila počele su da pristižu.

Honda je objavila da ostaje u takmičenju i da zadržava istu postavu koja je vozila WTCR 2020, ali i 2019. godine.

Esteban Gerijeri, Nestor Đirolami, Tijago Monteiro i Atila Taši voziće “honde sivik tajp R TCR”, a ekipa koja će ih servisirati biće naknadno objavljena.

Gerijeri će tako dobiti šansu da ove godine konačno osvoji titulu posle trećeg mesta 2018. i zvanja viceprvaka 2019.

“Sjajan je osećaj što sam produžio ugovor sa Hondom. Globalno se nadamo da će 2021. biti drugačija od prethodne, ali se nadamo da će naša konkurentnost ostati na istom nivou. Unapređivali smo se svake sezone i uvek se borili za titulu, pa je prirodno da očekujemo isti tempo i ove sezone”, rekao je Gerijeri.

Njegov timski kolega, zemljak i prijatelj Đirolami pomagao je Argentincu koliko je mogao, a i sam je zabeležio nekoliko sjajnih rezultata u 2020, uključujući i novi rekord staze Nirburgring-Nordšlajfe.

Photo Frédéric Le Floc’h / DPPI

“Bilo je uspona i padova 2020, ali sveukupno je to bila solidna godina i veoma sam zadovoljan konkurentnošću koju smo pokazali na svakoj rundi. Pobeda na prvoj trci sezone i rekord na Nirburgring-Nordšlajfeu su meni sigurno najlepši trenuci 2020. Pokazao sam da mogu da budem konzistentan i da sam zaslužio da dobijem ugovor sa Hondom i treću godinu zaredom. Nadam se da ću se ovog puta boriti za titulu”, dodao je Đirolami.

Monteiro je uspeo da se konačno upiše u WTCR pobednike, ali je ukupno njegova sezona 2020. bila bledunjava, baš kao i Tašijeva.

“Apsolutno sam oduševljen činjenicom da ostajem sa Hondom desetu godinu zaredom. Pokazao sam da kako se gradi sjajna veza između trkača i brenda tokom godina saradnje. Prošla godina je bila izazovna u svakom smislu, ali izazov je deo sporta. Teški trenuci su uvek motivacija i snaže želju za uspehom”, kazao je Monteiro.

Photo Frédéric Le Floc’h / DPPI

“Drago mi je da je Honda videla moj potencijal. Zadovoljan sam progresom koji sam pokazao, a za 2021. se nadam da ću napraviti još jedan veliki korak i da ću se pokazati u još boljem svetlu”, rekao je Taši.

WTCR sezona trebalo bi da počne 14. maja na Hungaroringu, a u planu je i azijska turneja koja je prošle godine otkazana zbog pandemije koronavirusa.