Urutija ispred Tašija i Gerijerija na prvom treningu u Portugalu

Pilot Cijan rejsinga Santjago Urutija bio je najbrži na prvom treningu na otvaranju WTCR vikenda u Portugalu.

On je stazu Eštoril prošao za 1,44:876, što je bilo četiri desetinke brže od vozača “honde” Atile Tašija.

Veći deo sesije vodio je Nestor Đirolami, ali su ga u finišu nadmnašila trojica vozača, Urutija, Taši i Esteban Gerijeri.
Vodeći u generalnom plasmanu Žan-Karl Verne vozio je skoro sekund sporije od Urutije, dok je Tijago Monteiro zaokružio dobar tempo “honde” sa šestim vremenom.

Više od sekunde zaostatka imali su Norbert Mihelis u “elantri” i Mikel Askona u “kupri, a tempo timskog kolege nije mogao da otprati ni Ivan Miler, koji je zabeležio deveto vreme.

Frederik Ferviš bio je najbolje plasirani vozač “audija RS3 LMS”, ispred Luke Engstlera, Gabrijelea Tarkvinija i Natanela Bertona.

Branilac titule Jan Erlaher vozio je krug 1,6 sekundi sporije od Urutije, a iza njega su bili veterani Đordi Žene i Rob Haf.

Žil Magnus je pred kraj svog najbržeg kruga izleteo sa staze, pa je 17. vreme ostalo kao njegovo najbolje, a na začelju su ostali Bence Boldiž, Tom Koronel, Ted Bjerk i Andreas i Jesika Bekman.

Bjerk je vozio samo šest krugova, posle čega je morao da parkira svoj “lynk&co” zbog problema sa strujom, dok je Bekmanova blokirala kočnice na izlazu iz pitlejna i umalo udarila u Milera, posle čega više nije izlazila na stazu.

Drugi trening je na programu od 13 sati.