Monteiro: Osvojio sam dve WTCC i dve WTCR trke u Portugalu, ali to ovog vikenda ne znači ništa

Svetski kup turing automobila ovog vikenda prvi put dolazi na Eštoril, a u taboru Honda rejsinga nalazi se vozač koji je u Portugalu osvojio četiri turing trke svetskog nivoa.

U pitanju je Tijago Monteiro i on je u centru pažnje u ekipi Honde ne samo zbog takvog bilansa, ili zato što je jedini Portugalac u kvartetu, već i zato što na domaću WTCR rundu stiže kao pobednik prve trke na Nirburgringu Nordšlajfe i drugi u generalnom plasmanu serije.

Tijago je trećinu svih svojih WTCC/WTCR pobeda postigao na domaćem terenu. S “hondom” je osvojio dva nezaboravna sprinta na ulicama Vila Reala (u WTCC 2016. i u svojoj povratničkoj WTCR sezoni 2019), a za volanom “seata”, najpre 2008, kada se WTCC prvi i jedini put trkao na Eštorilu, potom i dve godine kasnije na pisti Portimao.

On je rekao: “Sjajan je osećaj što se ponovo trkamo u Portugalu posle godine pauze, a još je bolje što na moju domaću rundu dolazimo posle tako pozitivnog starta sezone. Ponosan sam što u svetskim turing trkama imam tako dobre rezultate u Portugalu, ali to ovog vikenda ne znači ništa i moraćemo da vidimo gde smo kad dođu kvalifikacije.”

“Velika je šteta što ovog vikenda neće biti navijača, jer portugalski navijači spadaju među najstrastvenije uopšte i to može da bude zaista važan podsticaj. U svakom slučaju, nadam se da ću im pružiti rezultate za slavlje.”

Atila Taši je i u 2021 pokazao brzinu na Nirburgringu. Ona ga je u ofanzivnom nastupu, ukrašenom parom smelih preticanja na Detinger visu, dovela do četvrtog mesta u trci 2.

WTCR je poslednji put bio u Portugalu 2019, voženo je u Vila Realu i tada je Mađar osvojio pol-poziciju, kao najmlađi vozač kome je to pošlo za rukom u ovom takmičenju.

Taši je izjavio: “Posle prve runde postoje dva elementa koji mi ulivaju samopouzdanje dok se pripremamo da se prvi put trkamo na Eštorilu. Prvi je to što je tempo bio jak tokom celog vikenda na Nirburgringu, što sam pokazao četvrtim mestom u trci 2. Drugi je taj da postoji prostor za poboljšanje tako što ću sastaviti potpuno dobar krug u kvalifikacijama.”

“Imam veoma lepe uspomene na prethodnu posetu Portugalu, kada sam osvojio pol-poziciju i vodio trku. Cilj je još jedno moćno izdanje, koliko god to bilo teško.”

Photo Frédéric Le Floc’h / DPPI

Đirolami uoči portugalskih trka deli drugo mesto u generalnom plasmanu. Na Nirburgringu je upisao pol-poziciju i izlazak na podijum i ostao je blago razočaran što tempo s kvalifikacija nije pretvorio u trijumf. Na Eštorilu se nikada nije trkao, ali je tu testirao.

“Eštoril je nova staza na kalendaru i nova staza na kojoj ću se trkati, ali tamo imam iskustvo sa testiranja. Takođe, u ekipi ima dosta znanja i iskustva sa staze, pa mogu da učim od nje. To će definitivno pomoći kad izađemo na pistu. Radujem se trkama jer je staza vrlo lepa. Na Nirburgringu smo pokazali da radimo zaista dobro, samouveren sam i osećam da možemo da nastavimo u dobrom tempu i da osvojimo puno bodova da bismo održali zamah u šampionatu”, ispričao je Bebu.

Njegov kolega Esteban Gerijeri izveo je polovično otvaranje sezone, što pomalo podseća na Zolder 2020. Na nemačkoj trci 1 bio je četvrti, dok su ga u trci 2 tehnički problemi sprečili da sa svoje pozicije na startnoj rešetki uđe u formacijski krug.

Argentinčev “sivik” odguran je u pitlejn i odatle je startovao. Međutim, vozač je docnije kažnjen prolaskom kroz boks jer su mehaničari pokušavali da mu osposobe automobil po isticanju table koja označava 15 sekundi do početka formacijskog kruga, kao i tokom samog formacijskog kruga.

Poput Tijaga, i Esteban može da se pohvali pobedom na Eštorilu, ali u kategoriji jednoseda. Postigao ju je relativno davno, 2009. godine u vrlo moćnom bolidu, danas već uglavnom zaboravljene Superliga Formule.

Gerijeri je kazao: “Iako smo imali razmak od tri nedelje između prve i druge trke, posla je bilo puno, ali ja sam željan da se vratim na stazu u Eštorilu. Imam lepe uspomene na tamošnju pobedu u ranijoj fazi moje karijere i, premda je to bilo pre nekog vremena, pamtim da njena konfiguracija može da omogući dobre borbe. Sapleo nas je problem pre starta trke 2 u Nemačkoj, ali je to i prilika da ojačamo kao tim. Sad nam je cilj da izvedemo neproblematičan vikend i da odmah uzvratimo.”

Na Eštorilu se WTCR vraća na standardni kvalifikacioni format: nokaut runde Q1 i Q2, te Q3 rundu koja je po prirodi stvari superpol i u kojoj se petorica najbržih bore za pol-poziciju u trci 2. Q1 i Q3 runde donose dodatne bodove.

Iako je bilo nade da će u Eštorilu moći da se vozi pred publikom, WTCR ipak nastupa iza zatvorenih vrata.