Tarkvini: Eštoril se mnogo promenio od mojih dana u Formuli 1

BRC rejsing nije iskoristio pobednički potencijal nove “hjundai elantre” na otvaranju Svetskog kupa turing automobila na Nirburgringu, pa će na drugoj rundi na Eštorilu pokušati da visok tempo automobila pretvori u odgovarajuće rezultate.

U Nemačkoj Gabrijele Tarkvini nije stigao do podijuma zbog para sopstvenih grešaka u trci 1.

Niko neće saznati šta je Norbert Mihelis mogao da izvede u trci 2 iz koje ga je eliminisao startni karambol u početnom spletu krivina.

Ekipa iz Keraska odredila je mesta na pobedničkom postolju kao cilj portugalskog vikenda.

Njen šef Gabrijele Rico kazao je: “Iako konačni rezultati nemačke runde nisu bili ono čemu smo se nadali, tempo naših “hjundai elantri N TCR” u obe trke bio je obećavajući. Sada usredsređujemo punu pažnju na trke u Portugalu, gde nam je cilj da se borimo za pol-pozicije i podijume i da osvojimo puno poena za šampionat.”

“Moramo da se postaramo da kapitalizujemo potencijal koji smo videli na prvoj rundi sezone. To neće biti lako, jer smo kao tim prvi put na Eštorilu, ali svi ćemo raditi zajedno i jako ćemo se potruditi da ostvarimo naš cilj.”

Smešten 35 kilometara zapadno od Lisabona, Eštoril ima raznovrsnu konfiguraciju, koja uključuje glavni pravac od 986 metara, seriju brzih krivina i dva oštra kočenja za ukosnice. Aktuelna verzija piste dugačka je 4.182 metra i njen profil treba da omogući dobru trkačku akciju i mesta za preticanja.

Iako BRC rejsing nikad nije bio na Eštorilu, oba njegova vozača tu su se ranije trkala i to može da im bude prednost.

Mihelis je stazu upoznao kao vozač prvog izdanja Seat leon Evrokupa, pratećeg programa WTCC vikenda na portugalskoj stazi 2008. Norbi je tom prilikom osvojio pol-poziciju, ali ne i bodove u trkama.

“Radujem se Eštorilu, na toj stazi se nisam trkao još od 2008. godine. “Hjundai elantra N TCR” delovala je zaista dobro tokom vikenda u Nemačkoj, pa se nadam da će to biti slučaj i u Portugalu. Zaista je važno da tamo osvojimo puno bodova i počnemo da izgrađujemo ritam za trke koje slede, gradeći naš pohod ka tituli. Znamo da je auto sposoban za pobede, samo sve moramo da uklopimo”, komentarisao je Norbi.

Od aktuelnih WTCR takmičara, samo je Gabrijele Tarkvini upoznao Eštoril i kao pilot Formule 1.

Kako je vozio za slabe timove, on ima samo jedan plasman na Velikoj nagradi Portugala, 11. mesto iz 1988. godine s ekipom Koloni. U tri sledeće sezone nije uspevao da se pretkvalifikuje ili kvalifikuje, a 1992. njegov tim Fondmetal obustavio je F1 kampanju baš uoči Eštorila.

Gabrijele je rekao: “Iako je Eštoril nov na WTCR kalendaru, ja sam se tamo trkao pre mnogo godina u različitim serijama, mada se staza promenila od mojih dana u Formuli 1!”

“Dopada mi se Eštoril, to je staza stare škole s veoma širokim ivičnjacima i brzim krivinama. Šteta je što ove godine ne možemo da se vratimo u Vila Real, za koji me vežu mnoge lepe uspomene, ali sam veoma srećan što se vraćamo u Portugal. Nadam se da naš auto može da potvrdi dobre stvari prikazane na Nirburgringu Nordšlajfe i da ovog vikenda možemo da se borimo za podijume.”

Program portugalske WTCR runde podrazumeva dva treninga i kvalifikacije u subotu, a trke se voze u nedelju, prva traje 13, a druga 15 krugova.