Verne: Biće i pobeda i podijuma, samo moramo da radimo

Žan-Karl Verne i Romeo Feraris/Tim Mulzan otvorili su saradnju u Svetskom kupu turing automobila sa sasvim solidnim uspehom.

Bivši šampion TCR Internacionalne serije u subotu se kvalifikovao u prvih deset, a u nedeljnim trkama zabeležio je dva top 10 rezultata.

U prvom sprintu Verne je zahvaljujući inverziji poretka krenuo iz prvog reda. Međutim, on na startu i u prvih nekoliko krivina nije uspeo da se održi u vrhu i savladala su ga trojica bržih konkurenata.

Svoj pad Francuz je zaustavio na petom mestu i tako se i dovezao do cilja, iza “audija” Toma Koronela, a ispred “lynk&co03” automobila Santjaga Urutije. Ta pozicija donela mu je prvih 11 poena u prvenstvu 2020.

“Svakako je razočaranje kad startujete drugi a niste na podijumu. To je manjak iskustva s automobilom. Moj start nije bio loš, ali izgleda da su drugi, sa svojim startnim sistemima brži od nas”, analizirao je Verne

“Na kraju sam bio prilično iznenađen balansom automobila – bio je potpuno suprotan od onog kakav nam je bio potreban. Malo sam se mučio zbog toga.”

“Ritam nije bio tako loš. Samo sam želeo da budem bezbedan i da završim trku. Uvek sam bio spolja u prvoj i trećoj krivini, da sam se odupirao, mogao sam da završim u šljunku.”

“Prva trka šampionata, to su ipak bodovi za peto mesto. Još moram da naučim auto, da upoznam gume. Razočaran sam zbog podijuma, ali doći će, biće ih, samo moramo da radimo.”

U drugoj trci Džej-Kej je startovao deveti, okoristio se sudarom Atile Tašija i Teda Bjerka i na cilj je stigao sedmi. Ova vožnja bila mu je prilično rutinska, ali su Francuza obradovali njeni prvi metri.

“Bila je to dobra trka. Startovao sam vrlo dobro i to je dobra vest za budućnost. Počinjem da stičem osećaj i da razumem kako startni sistem funkcioniše.”

“U prvoj krivini nisam imao nikakvu pravu priliku, bio sam zaglavljen. Naša trka je bila vrlo mirna. Samo sam pokušao da budem stabilan i da održim kontakt s ljudima ispred, za slučaj da se nešto dogodi.”

Verne je trku 2 završio između Koronela i Norberta Mihelisa i upisao još 9 poena.

Mulzanov pilot je rezimirao vikend: “Možemo da budemo zadovoljni, osvojili smo bodove u obe trke. Prikazali smo dobar tempo, ne dovoljno dobar za pobedu, ali doći će i to. Kao što sam rekao, moramo da učimo. Kvalitet staze se mnogo popravio tokom vikenda, trebalo je da izvedemo neke promene, a nismo ih izveli.”

“Drago mi je što sam s Romeo Ferarisom i Timom Mulzan. Dobro smo počeli.”