Zenge o odlasku Hafa i problemima u ekipi: Protegao sam se malo više nego što je moj pokrivač mogao da izdrži

Kad je Rob Haf pred sam početak trkačkog vikenda Svetskog kupa turing automobila objavio da neće učestvovati na poslednje dve runde ove serije, mnogo toga je ostalo nejasno.

Bivši svetski šampion napisao je na društvenim mrežama da ekipa Zenge motorsport, za koju je vozio, ima problema i da ne postoje uslovi da nastavi takmičenje.

Nešto kasnije, objavljeno je da će Hafa odmeniti Bence Boldiž, i da će se dve “kupre” pojaviti na oba preostala WTCR vikenda.

Ovu kontradiktornu situaciju donekle je razjasnio vlasnik ekipe Zoltan Zenge.

“Protegao sam se malo više nego što je moj pokrivač mogao da izdrži. Problem nam je pravio stalni rast cena i dodatno opterećenje kursa forinte prema evru. Ali moram da završim sezonu, po svaku cenu, jer to je moj san”, rekao je Zenge specijalizovanim mađarskim medijima.

Prema njegovim rečima, kap koja je prelila čašu jeste najava da je ovo poslednja WTCR sezona u fromatu koji poznajemo, što je iz temelja promenilo stav pojedinih učesnika.

Ko je pratio izjave maga turing trkanja iz susedne zemlje, zna da je Zenge dobijao veliku pomoć od organizatora serije, kako bi, kao mali privatni tim koji je godinama na turing sceni, mogao da učestvuje u WTCR.

“Kako je objavljeno da WTCR prestaje da postoji, tako su se neki uplašili potencijalnih dugova. Iako su upozoreni da moraju da budu strpljivi, oni su postali nestrpljivi”, objasnio je Zenge.

“Moram da se zahvalim Hafu na marljivosti i lojalnosti, neprestano smo diskutovali da li je treće mesto dostojno ovolike muke. Nije mu bilo lako, ni njemu ni nama, da donesemo tu odluku”.

Objava da će Haf voziti u TCR Azija na stazi Makau stigla je odmah posle vesti o odlasku iz WTCR. Ko je spojio kockice kako treba, jasno je da desetodnevni karantin koji propisuju vlasti Makaua znači da on ne može da vozi u Bahreinu, a svi zanju koliko je Hafu bitno da ostane “kralj Makaua”.

U idealnim uslovima, on bi sigurno odabrao WTCR, ali u ovoj situaciji, kad zapravo i nije izvesno hoće li Zengeove “kupre” uopšte izaći na stazu Sakir, izabrao je odbranu krune na Guji.

Iako su Nađ i Boldiž propustili prvi trening u Bahreinu, na drugom su ipak vozili, tako da je jasno da Zenge uvek ima rešnje i još po nekog keca u rukavu.