Bili najbrži, ali opet testiraju: Mercedes-AMG tim HRT vozi na Nirburgringu

(Photo by Hoch Zwei)

Za ispunjenje ambicioznih ciljeva potrebna je detaljna priprema – tim rezonom rukovodi se DTM debitant Haupt rejsing tim.

HRT je posle dominacije na zvaničnim predsezonskim testovima danas nastavio da se sprema za dolazeću sezonu dodatnim vožnjama na Nirburgringu.

“Naš je cilj da se što je pre moguće etabliramo kao jedan od vrhunskih timova”, istakao je Hubert Haupt, vlasnik ekipe, preduzetnik i trkač iz Minhena.

Boje njegovog tima s parom “mercedesa-AMG GT3” braniće DTM povratnik, Nemac Maksimilijan Gec i Monegašanin Vensan Abril.

Ovaj dvojac je već skrenuo pažnju najbržim krugovima i impresivnim vremenima tokom zvaničnih DTM test dana na Hokenhajmringu i Lauzicringu, stekavši time i status favorita.

“Kao vlasnik ekipe, ja posmatram samo prvu sezonu, već razmišljam dugoročno”, nastavio je Haupt, koji je tim osnovao tek u junu 2020.

“U godinama koje dolaze, HRT će postati referentni tim u međunarodnom GT trkanju i kao firma koja se bavi auto-sportom pokriće još širi spektar aktivnosti.”

Odraz tih ambicija je i nova baza ekipe koja će po vrhunskim standardima biti izgrađena u već postojećem sedištu na Nirburgringu.

U procesu budućeg rasta HRT, DTM treba da odigra centralnu ulogu.

“Za mene, DTM iznad svega označava profesionalizam. Tesno takmičenje između timova i vozača, kompaktan trkački format, veliko angažovanje proizvođača, uspešna istorija, međunarodna popularnost. DTM kombinuje sve te aspekte kao retko koja druga trkačka serija u automobilskom sportu.”

Haupt ispisuje treće poglavlje svog prisustva u prestižnoj i tradicionalnoj nemačkoj seriji. Pre 30 godina, 1991. i 1992. u njoj je bio jedan od fabričkih vozača Audija.

Pre 20 godina, 2001, vozio je prvu sezonu obnovljenog šampionata sa Opelom, a danas se vraća u šampionat sa svojim timom. Prvenstveno kao vlasnik, ali ne i isključivo u toj ulozi.

Haupt je naime i danas aktivan kao vozač u endurans takmičenjima, pa planira da u 2021. upiše i jedan gostujući DTM nastup. To bi, prema ranijim najavama, moglo da se desi već na otvaranju sezone u Monci, u terminu od 18. do 20. juna.