Glok: Navikavam se na Spejs drajv, potrebna su fina podešavanja i vreme za adaptaciju

Foto: Juergen Tap (Hoch Zwei)

“BMW M6 GT3” Tima Gloka bio je jedan od tri automobila koji su na poslednjem zvaničnom kolektivnom DTM testu na Lauzicringu bili opremljeni inovativnim elektronskim upravljačkim sistemom.

Tehnologija je nazvana Spejs drajv (Space Drive), razvila ju je kompanija Šefler-Paravan i podrazumeva ukidanje mehaničke veze između volana i upravljačkog sistema.

Sistem eliminiše konvencionalni stub upravljača i fizičku vezu s točkovima – umesto mehanike, kao posrednik između njih i volana služi elektronika.

Spejs drajv debituje u ovogodišnjem DTM šampionatu, a na treninzima je osim u Glokov ROWE “BMW” bio ugrađen i u Mike motoršport “mercedes” Garija Pafeta i Abt “audi” Sofije Flerš.

Timo je na Lauzicringu proveo dva dana za volanom ovako opremljenog automobila, dok poslednji dan nije ni vozio zbog obaveza koje ima kao stručni konsultant u prenosima Formule 1. Test je završio na poslednjoj, 17. poziciji u zbirnom poretku, 2,2 sekunde iza najbržeg, Mercedesovog Maksimilijana Geca.

Očekuje se da će Glok pre starta sezone izvesti još privatnih testova sa spejs drajv sistemom, za koji kaže da zahteva još vremena kako bi mu se prilagodio.

Upitan kako se “BMW M6 GT3” ponaša sa novim upravljačkim sistemom, Glok je odgovorio: “Potpuno je drugačiji, ali moram da kažem da ima mnogo pozitivnih stvari. Potrebno je mnogo finih podešavanja da bih se adaptirao na njega.”

“Ja nikada ranije nisam vozio na Mišlen gumama, ovo mi je prvi put. Nemam ni mnogo kilometara u “M6 GT3″, tako da je za celu kombinaciju potrebno vremena. Ali, u ovom trenutku pokušavamo da fino podesimo spejs drajv sistem.”

(Photo by Hoch Zwei)

“Navikavam se na njega. Nema udara ili pokreta volana kada se prelazi preko neravnine ili ivičnjaka. Sistem to u potpunosti filtrira. Ali, povratne informacije s volana možete da podesite onako kako vam odgovara. Teoretski, mogli biste da dobijate više informacija u sporim krivinama, a da (volan) pruža manji otpor u brzim. Tako vozač može da se prištedi, da ne zakreće volan tolikom silom, mada je to za nas u DTM-u verovatno manje relevantno nego u trkama izdržljivosti.”

“Ali, to je dobro, to je razvojni program za ovu godinu i dobro je što učestvujemo u nečem novom za budućnost.”

Iako su klijenti Mercedesa diktirali tempo na oba predsezonska testa, na Hokenhajmringu i Lauzicringu, pri čemu su im Red bul Ferari automobili u Lauzicu bili bliska konkurencija, u toku je rad na finalizaciji Balansa peformansi. To znači da vremena iz Baden-Virtemberga i Brandenburga mogu da budu poprilično irelevantnta u određivanju hijerarhije u prvoj DTM sezoni po GT3 pravilima.

Glok je nedavno izjavio da se zbog DTM prelaska sa Klase 1 na GT3 platformu ponovo oseća kao ruki, iako je u disciplini proveo osam sezona i tvrdi da jasan odnos snaga u šampionatu tek treba da se uspostavi.

“Viđali smo ranije i gledaćemo to opet – mnogo je dobrih momaka u šampionatu, mnogo GT3 specijalista. Prilično sam uveren da ćemo pružiti dobru predstavu”, rekao je trkač iz Lindefelsa, koji odlično pamti žestok duel na Hokenhajmringu 2018. s Pafetom, danas povratnikom u DTM.

“Dobro je što je moj stari prijatelj Gari ponovo tu. Biće uzbudljivo. Veoma je teško da se bilo šta kaže, da se iznesu očekivanja i oceni gde smo mi, ili gde su ostali. Moramo da vidimo kako će sve to ispasti u prvoj trci. Svakako, neki automobili će biti moćni pri određenim karakteristikama staze, drugi će biti jaki na drugim stazama. Biće zanimljivo i radujem se šampionatu.”

DTM sezona startuje u terminu od 18. do 20. juna na Nacionalnom autodromu Monca.