Hoće li Trejsi dovesti Rasta i do treće DTM titule?

Dvostruki i aktuelni DTM šampion Rene Rast odnedavno daje nadimke svojim takmičarskim automobilima, što inače nije neuobičajena praksa u trkačkom svetu.

Tako je Audijev as do prve DTM titule 2017. stigao u kokpitu “audija RS 5 DTM” po imenu ‘Džojs’, a putem ka drugom naslovu 2019. vozila ga je ‘Trejsi’.

Ista ‘Trejsi’ biće u akciji i 2020. i sa njom Rast želi da odbrani tron, te da se upiše u trostruke osvajače nemačke premijum turing serije. Tri naslova imaju samo istinske legende discipline i sporta: najpre je do te granice stigao Klaus Ludvig, a kasnije ga je dostigao i prevazišao Bernd Šnajder, koji je broj svojih titula zakucao na pet.

Međutim, ideja o davanju imena automobilima nije originalno Rastova, već potiče od Audi mehaničara Maksa Mesidata.

Dvostruki prvak otkriva: “Ja to ranije nisam radio, ali moj mehaničar Maks rado daje imena automobilima. I tako je i moj “audi” iz 2017. dobio nadimak.”

Izbor je tada pao na ime ‘Džojs’ jer ono u sebi uključuje englesku reč “joy” – radost. Džojsinog naslednika, mašinu s 2-litarskim turbo motorom, trkač i mehaničar su već krstili zajedno.

“U 2019. je auto naravno morao da dobije i novo ime”, nastavlja Rast, koji će u avgustu nastupiti i na šest Formula E trka za fabrički Audi tim. “Auto iz 2017. i 2018. zvao se Džojs. Ovaj aktuelni, koji sam vozio i prošle godine, nazvali smo Trejsi.”

A evo i zašto.

“Dok sam se vozio u automobilu razgovarao sam telefonom s Maksom i on je mislio da nam je sad potrebno i novo ime za trkački auto. A kod mene je u tom trenutku upravo svirala muzika i slučajno su puštali Trejsi Čepmen. Pesma se zvala ‘Fast car’ (Brz automobil). To je bio znak i zato sam kazao da ćemo trkački “audi” nazvati ‘Trejsi’.”

Trejsi Čepmen je američka pevačica iz Klivlenda, Ohajo. Njen muzički stil predstavlja kombinaciju folka, bluz roka, popa i soula, a pesma ‘Fast Car’ joj je jedan od najvećih hitova.

Nju Rast očigledno shvata kao dobro znamenje uoči takmičarske sezone, baš kao i sledeću podudarnost: on ima 33 godine, auto sa startnim brojem 33 i juri treću titulu u godini posle koje će Audi napustiti DTM. Kako to može da omane?