Mogu li Audi timovi da voze DTM 2021. kao privatnici?

Odluka borda direktora Audija da fabrički DTM program kuće bude ugašen na kraju 2020. godine ugrozila je postojanje celog šampionata.

Jedini aktivan proizvođač za 2021. ostao je BMW, a u takvoj situaciji DTM se ne može održati.

Jedno od spasavajućih rešenja možda je scenario prema kojem bi kuća iz Ingolštata svoje “audije RS 5 DTM” podelila i dalje zvaničim timovima Feniks, Abt i Rozberg, možda i klijentskoj ekipi WRT. Audi bi nastavio da ih snabdeva dvolitarskim turbo motorima, pa bi aktuelni DTM koncept mogao da nastavi život i po isteku 2020.

Tu mogućnost najavio je promoter trke na Asenu, Li van Dam. On je navodno čuo utešne informacije od DTM promotera još i pre zvaničnog saopštenja o povlačenju Audija iz serije (objavljenog u ponedeljak u 17h).

“Zvali su me iz ITR-a u ponedeljak ujutru i rekli su mi da u pet po podne sledi loša vest, ali da nije tako loša kao što izgleda. To je kao kad bi se Mercedes povukao iz Formule 1 kao fabrički tim, ali bi nastavio da isporučuje motore Vilijamsu, na primer. Rekli su mi da to tako moram da gledam”, ispričao je Van Dam za Motorsport.com.

Isti portal stupio je u kontakt sa čelnicima pobrojanih postava i pitao koliko bi ih interesovalo da nastave DTM kampanju kao privatnici. Rezultat ne ohrabruje, jer ekipe tvrde da nisu ni razgovarale s Audijem o isporuci motora posle 2020. i da bi cela avantura bila preskupa. Predstavnici Audija odbili da komentarišu situaciju.

“Ako bi to bio Audijev plan, oni bi ga prvo verovatno izneli svojim sopstvenim timovima. To se nije dogodilo, pa pretpostavljam da od svega nema ništa. Međutim, ako bi takva mogućnost postojala, morala bi da se analizira”, kazao je Tomas Birmajer, šef Abta.

Prvi čovek Tima Rozberg Kimo Limatajnen veruje da bi DTM nastup bez ikakve fabričke podrške bio isuviše skup poduhvat, čak i kad bi se neki sporazum s Audijem mogao postići: “Mislim da je to veoma teško. Nisam još detaljno proučio brojeve, ali bih spontano rekao da je to jednostavno preskupo.”

Limatajnen je 2018. predvodio ekipu u ADAC GT Masters seriji, gde su troškovi daleko niži nego u DTM-u, ali je njegova ekipa tu potrajala samo godinu dana.

“Video sam kakva se bitka sredstvima ponekad vodi u GT3 kategoriji. A to je bio samo GT3, Klasa 1 je još ekstremnija. DTM troškovi su jednostavno previsoki, osim ako imate pravog sponzora, ali ko danas ima pravog sponzora? Svakako, možda pronađete nekog, ali je sledeće pitanje hoće li i drugi pronaći nekog. A ako je takva situacija, da li serija uopšte može da postoji?”

Na čelu klijentske ekipe WRT stoji Vensan Vos. Procene kažu da je njegov tim prošle godine potrošio pet miliona evra na DTM kampanju s dva klijentska “RS 5 DTM”. Veliki deo budžeta obezbedili su sami vozači i to je poslovni model po kojem belgijska postava operiše.

“Lako je reći – uzmite Audijev auto i koristite ga. Ali, ko to plaća?”, upitao je Vos. “Motor je danas verovatno najskuplja DTM stavka, još je nov. I iako je “zamrznut”, on se i dalje razvija. Ako iza vas ne stoji proizvođač koji taj motor razvija i smanjuje troškove, vi nemate šanse. To je važan aspekt koji ne bi trebalo da se zaboravi.

Dodatno, bez samog postojanja fabričke Audi ekipe, ni WRT finansijska šema u 2021. ne bi mogla da funkcioniše kao dosad. Jer, vozači mogu biti spremni da plate do milion evra za sedište u klijentskom timu, ali verovatnije je da će to činiti pod uslovom da postoji i fabrička postava u koju bi jednom mogli da pređu ako se dobro pokažu.

Limatajnen je komentarisao: “Problem sa ekipom WRT leži u tome što kod njih to funkcioniše samo zato što vozači imaju želju i perspektivu – ako su dobri, postaće fabrički vozači. Ako ta perspektiva više ne postoji, hoće li im to i dalje biti zanimljivo?”

Najzad, šef Feniksa Ernst Mozer veruje da DTM mora da zaboravi na skupu tehniku Klase 1 i otpiše aktuelne automobile da bi uopšte preživeo. U tom stavu nije usamljen, nedavno je isto mišljenje izneo i legendarni Hans-Joahim Štuk.

“Verujem da i dalje ima šansi da se ovaj šampionat i platforma održe u životu, ali ne mislim da je to više moguće s automobilima Klase 1”, rekao je Mozer. “Prvo, morate doći do tih automobila. Ja ne znam da li je iko i pomišljao da ih da privatnicima u ruke, o tome treba da razgovaramo. Međutim, i tada bi troškovi bili prilično visoki.”