Naskar probija led: Ovako će biti organizovane trke na Darlingtonu i Šarlot spidveju

Naskar je prva automobilistička serija koja nastavlja sezonu posle perioda prisilne hibernacije, uzrokovane pandemijom covid-19.

Zdravstvena kriza je najpopularniji američki šampionat prekrivenih točkova udaljila sa staza od 8. marta, a organizator je morao da odloži trke na stazama Atlanta, Homsted, Teksas, Bristol, Ričmond, Taladega, Dover i Martinsvil.

Povratak u takmičarsku akciju – stvarnu, ne virtuelnu – planiran je za 17. maj na Darlington trkalištu, gde će biti vožena trka od 400 milja. Na istom mestu će samo tri dana kasnije biti vožena još jedna trka Naskar kup serije od 500 km, a 24. i 27. maja isti program će se ponoviti na Šarlot spidveju, trkama od 600 milja i 500 km.

To znači da će čak četiri trke biti upriličene u samo deset dana, u jedinstvenom ritmu nedelja – sreda – nedelja – sreda. U skladu s trenutno važećim zdravstvenim protokolima, sva pobrojana takmičenja odvijaće se bez prisustva gledalaca.

Biće odstupanja od uobičajenih sportskih normi: treninzi uopšte neće biti voženi, a kvalifikacije su planirane samo za Šarlot 600. Organizator tek treba da saopšti kako će formirati startne rešetke za ostala nadmetanja.

Trka Šarlot 600 zadržala je svoj originalni termin. Ona će, kao i prethodnih 60 godina, biti vožena dan uoči američkog praznika, Dana sećanja, koji pada svakog četvrtog ponedeljka u maju. Taj majski vikend u trkačkom svetu je poznat po tome što je u uobičajenim okolnostima vreme održavanja i Indijanapolisa 500 i F1 Velike nagrada Monaka, ali ove godine zbog pandemije funkcioniše samo Naskar, dok Indikar i F1 i dalje pauziraju.

Čelnici Naskara obećavaju da će preduzeti sve mere kako bi na stazama uspostavili okruženje koje obezbeđuje sigurnost i zdravlje takmičara, zvaničnika i lokalnih zajednica i taj zahtev je prioritet.

Prisutni će tokom boravka na trkalištima obavezno nositi ličnu zaštitnu opremu. Zdravstveni skrining obavezan je za svaku osobu koja na stazu dođe, dok na njoj boravi i kada je napušta. Moraće da se poštuju mere socijalnog distanciranja, a garaže i zone za istovar materijala biće postavljene tako da osiguraju sigurnu udaljenost između ljudi.

Na snazi će biti i stroga ograničenja u broju osoba koje se u bilo kom trenutku mogu naći na trkalištu. Svaki od timova može da dovede najviše 16 članova, što uključuje vozača, vlasnika i personal u boksu. Ekipama će biti dozvoljeno da u rezervi imaju zamenske vozače i članove, te da ih u slučaju potrebe ubace u igru.

Standardne proslave posle trka neće biti moguće, jer nisu u skladu s merama socijalnog distanciranja, pa tek treba videti kako će se one odvijati.

Objašnjena je i procedura u slučaju da se bilo ko pokaže pozitivnim u testiranju na korona virus. Zaražena osoba će dobiti negu, istovremeno će se tražiti svi njeni direktni kontakti, koji će potom verovatno morati u samoizolaciju. Zdravstveno stanje svakog prisutnog biće praćeno i nadalje, u periodu od 14 dana posle trka.

Sve što nije predviđeno protokolima rešavaće se na licu mesta i pravci akcije umnogome će zavisiti od toga koliki broj ljudi eventualno treba izolovati.

Zna se šta će se dešavati i posle Darlingtona i Šarlota. Naskar planira održavanje bar sedam trka na trkalištima do kojih timovi mogu relativno lako da stignu i da ih napuste bez noćenja u hotelima. Posle tog ciklusa, biće ocenjeno da li je došlo vreme kada se mogu preduzimati i duža putovanja do udaljenijih autodroma.

Delovanje na koje se Naskar odlučio imaće višestruke i višeznačne posledice. Ono istovremeno vraća u život krajnje izmučenu industriju auto-sporta, pruža podsticaj ljubiteljima sporta širom sveta, a predstavlja i povratak nekoj vrsti normalnosti u vremenima bez presedana.

Opisani korak prati i velika odgovornost, čega su čelnici serije više nego svesni. Oni bi da posluže i kao nacionalni primer, što će im poći za rukom ako povratak u akciju izvedu kako valja i bez negativnih posledica po bilo koga. Od ishoda će umnogome zavisiti i aktivnosti ostatka trkačke industrije, ali i sportova koji nemaju veze sa automobilizmom.